olyLyon
stuVFB Stuttgart
Datum: 07/11/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stade Gerland
Lyon op maturiteit voorbij Stuttgart
T. Coremans
| 0 reacties
Lyon op maturiteit voorbij Stuttgart
Foto: © SC

Vfb Stuttgart stond voor aanvang van de uitwedstrijd in Lyon met de rug tegen de muur. Het stond als laatste in zijn groep met nul punten uit drie wedstrijden. Een vierde opeenvolgende nederlaag zette de Duitsers uit het kampioenengala. De regerende landskampioen uit Frankrijk, Olympique Lyonnais, presteerde niet veel beter. Zij bevonden zich woensdagavond om 20u45 een plaatsje hoger dan de Duitse landskampioen met maar drie punten. Beide ploegen streden ontegensprekelijk voor de volle buit.

Lang moesten de thuissupporters niet wachten om de koude te trotseren. Zij mochten zich al vroeg in de wedstrijd uitleven na een doelpunt van Ben Arfa. Lyon speelde de bal complexloos van man tot man. Stuttgart klampte enkel aan met enkele hoekschoppen en verwaarloosbare afstandsschoten. Veel tijd kregen de bezoekers niet om op adem te komen. Op het kwartier leek de partij gespeeld toen Govou zich doorzette. De Fransman bediende loepzuiver zijn teamgenoot Källström, die op zijn beurt het leer onhoudbaar naast Schäfer knalde. 2-0, zo vroeg in de wedstrijd. Het Europese sprookje leek ten einde te lopen voor VfB. Al was daar, amper één minuut later, ene Gómez. Hij trapte een rebound, na het schot van Hitzlsperger, naast Vercoutre tegen de netten.

Het wedstrijdverloop kon toen alle kanten op. Het torinstinct stond scherp afgesteld aan weerskanten. De neutrale toeschouwer zou onmogelijk spijt betonen bij de keuze van deze wedstrijd. Khedira en Meira stelden Vercoutre op de proef. De Franse doelman toonde zich een geschikte doublure voor Coupet. Onder het bewind van Juninho trokken de troepen van hoofdcoach Perrin opnieuw ten strijde. Govou ging op wandel op de rechterflank en bracht de bal tot bij Ben Arfa. Het jonge talent draaide zich knap voorbij Magnin en schoot de bal droog in de bovenhoek binnen, 3‑1.

Na de pauze bleek al vroeg duidelijk dat Stuttgart niet als een geslagen hond ten tonele zou verschijnen. Hoge pressing en conditioneel voetbal maakte het Lyon, vroeg in het tweede bedrijf, knap lastig. Na voorbereidend werk van Meira en Beck kwam Goméz opnieuw alleen voor doel. Hij twijfelde niet en schoot zijn tweede van de avond binnen, 3-2. Even leek een droomscenario in de maak voor de bezoekers na een strafschopovertreding op Goméz. Hitzlsperger bood zich aan, Vercoutre voorkwam de gelijkmaker.

Na de gemiste strafschop bediende de thuisploeg het publiek weer op zijn wenken. Juninho met een vrije trap en even later Benzema, met een uithaal, slaagden er niet in de netten te laten trillen. Zowel Lyon als Stuttgart lieten elkaar beurtelings het initiatief. Naar het einde toe ontbrak het de Duitsers aan creativiteit om Lyon te verrassen. Invaller Keita kwam er nog het dichtst bij. In de laatste seconden van de blessuretijd is het de meester zelf, Juninho, die de kers op de taart mocht zetten. François Clerc mocht makkelijk de bal assisteren naar de Braziliaan, die de 4-2 eindscore aantekende. [AN]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)