Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Mestalla
Rosenborg stunt in Valencia
Anthony Van der Planken

Rosenborg Trondheim lijkt de grote verrassing in de Champions League te worden. De Noorse topclub won met 0-2 op het veld van Valencia en lijkt daarmee een goede kans op kwalificatie voor de tweede ronde te maken.

Ronald Koeman heeft zijn debuut als coach van Valencia dus gemist. Valencia was nochtans gewaarschuwd, want twee weken geleden verloor het al met 2-0 in Trondheim.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand. Valencia had het spel in handen, maar Rosenborg toonde zich erg gevat op de counter. De thuisploeg kreeg ook enkele kansen, maar slaagde er niet in die te benutten. Lars Hirschfeld bracht uitstekend redding op een inzet van Iván Helguera, niet veel later schoot Luis Migel naast.

Aan de overkant toonde Steffen Iversen zich aartsgevaarlijk. Nadat hij eerder al een inzet op de lat had zien vliegen, scoorde hij iets na het halfuur toch de 0-1. Iversen klopte Timo Hildebrand met een laag, de Noren kropen zo verrassend op voorsprong.

Valencia was te ontgoocheld en te gefrustreerd om iets terug te doen in de tweede helft. Het was integendeel Iversen die iets voor het uur de 0-2 aantekende. De zege van Rosenborg kwam niet meer in gevaar, de Noren keren zo met de drie punten huiswaarts. Zij staan nu op de tweede plek, met zeven punten uit vier wedstrijden. Valencia lijkt met drie punten de kwalificatie te kunnen vergeten.