Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadion Evzena Rosickeho
Arsenal plaatst zich met draw
Anthony Van der Planken

Arsenal heeft zich met een scoreloos gelijkspel op het veld van Slavia Praag geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. Toch kwam die kwalificatie niet zonder moeite tot stand.

Slavia Praag speelde een stuk beter dan in de heenwedstrijd. De Tsjechen waren duidelijk gebrand op het rechzetten van de 7-0 vernedering in Londen.

De thuisploeg kreeg enkele goede kansen. Na 35 minuten probeerde Tavares het, zijn schot werd afgeblokt. Amper zestig seconden later was Šenkerík er nog veel dichter bij, doelman Almunia hield met een prachtige save de nul.

Vijftien minuten voor het einde had Slavia de zege op zak kunnen steken, Šenkerík zag zijn inzet opnieuw gestopt door Almunia. Die laatste mocht van geluk spreken dat de volledig vrijstaande Mickaël Tavares op de daaropvolgende corner de 1-0 niet binnen kopte.

Arsenal kwam zo goed weg en heeft met dit gelijkspel de kwalificatie al in handen. Slavia is met vier punten favoriet om derde te worden in de poule.