Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Shakhtar Stadion Donetsk
Milan te sterk voor Shaktar
Ronny anthonis

AC Milan heeft voor de tweede keer op rij Shaktar Donetsk verlagen. De heenwedstrijd twee weken geleden eindigde op 4-1 voor Milan, deze keer gingen ze op het veld van Shaktar winnen met 0-3. Dankzij doelpunten van Kaka en de ingevallen Inzaghi (twee keer) staat Milan nu alleen eerste in groep D.

De eerste helft werd een saaie vertoning met vooral thuisploeg Shaktar dat aan kansen kwam. Milan speelde zijn favoriete spelletje en kroop terug om er dan zelf gevaarlijk uit te komen. Veel echte kansen leverde het langs beide kanten echter niet op.

De tweede helft leverde veel meer spektakel op met wie anders Filippo 'Pippo' Inzaghi in de hoofdrol. Hij viel na 63 minuten in voor Gilardino, een wissel die Milan-coach Ancelotti zich niet zou gaan beklagen.

De eerste van Inzaghi kwam er dankzij een heerlijk steekballetje van Andrea Pirlo. Tussendoor gaf hij een assist voor Kaka die met een puntertje doelman Pyatov kon verschalken. In de toegevoegde tijd was het nogmaals Inzaghi die de score op 3-0 kon vastleggen. Op assist van Kaka kon hij de bal in het lege doel duwen. Met zijn twee doelpunten komt Inzaghi nu op gelijke hoogte met Gerd Müller qua Europese doelpunten, maar liefst 61 stuks.