Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Olympiakos houdt Real van de overwinning
Thomas Dubois

Real Madrid is er niet in geslaagd te gaan winnen op het veld van Olympiakos. Beide ploegen kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, hierdoor blijft Real Madrid aan de leiding in de groep. Olympiakos deelt samen met Lazio de tweede plaats met vijf punten.

Olympiakos kreeg dinsdagavond de uitgelezen kans om de 4-2 nederlaag van veertien dagen terug goed te maken. Het probeerde dat met Lua Lua in aanvallend opzicht. Bij Real is en blijft Ruud Van Nistelrooy de grote man vooraan, gesteund door Robinho en co. Veel gevaar was er niet in een weinig om het lijf hebbende eerste helft. De paar kansen die er waren, werden opgeëist door Real Madrid. Twee keer lag Sneijder met een geniale pass aan de basis van gevaar. Eerst vond hij Robinho die van schuin voor doel op keeper Nikopolidis schoot en tien minuten voor rusten vond hij z’n landgenoot Van Nistelrooy die alleen op de doelman afkon. De controle was perfect en de afwerking op een haar na. De subtiele lob strandde op de lat. Aan de overkant konden de Grieken van Olympiakos één keer dreigen. Een schot van Raul Bravo (ex Real) zoefde net naast, 0-0 was de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niks. Er waren veel goede intenties, maar daar bleef het ook bij. De eerste kans die het noteren waard viel, werd genoteerd na drie kwart wedstrijd. Het schot van Lua Lua voor Olympiakos ging onbesuisd over. Het was het startschot voor een klein beetje opwinding want even later kon Sneijder tot twee keer toe afdrukken. Twee keer zag hij z’n schot gered worden door de Griekse doelman. Een schotje van Robinho recht in de armen van Nikopolidis een kwartier voor tijd was het laatste gevaar van een wedstrijd die terecht op 0-0 eindigde.