Datum: 22/10/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Vicenté Calderon
Groep D: Atlético en Liverpool in evenwicht
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Groep D: Atlético en Liverpool in evenwicht
Foto: © SC

Ook na de het onderlinge duel blijven Atlético Madrid en Liverpool elkaar in evenwicht houden. De bezoekers waren de betere in de eerste helft, maar Atlético reageerde na de pauze. Een puntendeling was dan ook het logische resultaat van deze topper.

Bij de thuisploeg voerde coach Aguirre heel wat wijzigingen door in de basiself.  Opvallendste afwezige was Aguëro, die op de bank begon. Bij de bezoekers was Fernando Torres vanzelfsprekend dé grote afwezige.  Liverpool begon het best aan de wedstrijd en kon dreigen via Riera.  Aan de overkant zorgde Camacho voor het eerste gevaar, maar zijn kopbal ging over.  Net voor het kwartier waren het de Reds die verdiend op voorsprong kwamen. Gerrard lanceerde Keane, die vanuit buitenspelpositie knap afwerkte. Atlético slaagde er niet in om te reageren en het waren integendeel de bezoekers die via afstandsschoten voor dreiging bleven zorgen.  In de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch wat beter in de wedstrijd.  De beste kans werd afgedwongen door Forlán, die echter niet op doel kon besluiten.  
 
Na de pauze bracht Aguirre dan toch Kun Aguëro in de ploeg.  Toch was het Liverpool die het best uit de kleedkamers kwam.  Benayoun zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.  Aan de overkant werd ook Forlán onterecht afgevlagd. De arbitrage bleef volharden in zijn foute beslissingen, want nog voor het uur werd de geldige gelijkmaker van Maniche wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Even later leek Simão toch te scoren, maar zijn uitstekende poging strandde op de paal.  Na een boeiend vierde kwartier viel het Atlético-offensief opnieuw wat stil.  Aan de overkant probeerde Xabi Alonso het wel nog eens van ver, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Leo Franco naast.  De thuisploeg drong in het slotkwartier wel opnieuw aan. Maniche kon Reina niet verrassen, maar even later was het dan wel raak. Simão maakte het op aangeven van Forlán uitstekend af. In de slotminuten zorgden beide ploegen nog voor enige dreiging.  Aan de stand veranderde echter niets meer en de wedstrijd eindigde dus op een billijk gelijkspel.  
Herbeleef Atlético Madrid - Liverpool FC

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)