Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Groep C: Barcelona haalt uit
Kevin Van Cutsem

FC Barcelona boekte vanavond zijn derde overwinning op rij. Het won overtuigend in Basel met 0-5. Daardoor staan de Spanjaarden met één been in de volgende ronde.

Barcelona-trainer Josep Guardiola liet Eto’o, Iniesta en Abidal rusten na de 0-1 overwinning van afgelopen weekend tegen Bilbao. In hun plaatst kwamen Xavi, Puyol en de 18-jarige Bojan Krkic (foto) in het elftal.

Barcelona, voor de gelegenheid in het geel, bepaalde van meet af aan het tempo. Al na vijf minuten leverde dat gevaar op. Alves zette Messi alleen voor doel en die bleef kalm: 0-1. Meteen het derde doelpunt in de Champions League voor de Argentijn. Tien minuten later kon Basel de boeken al toedoen. Busquets werkte een voorzet van Xavi binnen, de Catalanen op rozen. Krkic voegde daar voor rust nog een derde treffer aan toe.

In de tweede helft van hetzelfde laken een broek. De Zwitsers waren amper drie minuten uit de kleedkamer en ze hadden er opnieuw twee om de oren gekregen. Krkic, met z’n tweede, en Xavi waren de afwerkers met dienst. Barcelona speelde de wedstrijd, die er nooit één was, makkelijk uit. Zo kon ook Thierry Henry nog wat speelminuten opdoen.

Zo staat de nummer vier in Spanje op kop in groep C met het maximum van de punten. Basel blijft achter zonder punten.