munManchester United
celCeltic Glasgow
Datum: 21/10/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Old Trafford
Groep E: Man. United op dubieuze wijze voorbij Celtic
T. Coremans
| 0 reacties
Groep E: Man. United op dubieuze wijze voorbij Celtic

Manchester United heeft op een vrij makkelijke manier Celtic verslagen. Na twee buitenspeldoelpunten van Berbatov en een geldig doelpunt van Rooney nam United afstand.

Celtic Glasgow trok met lichte zorgen richting Old Trafford. Vennegoor of Hesselink, Samaras, Killen en Crosas waren allen geblesseerd. Door de afwezigheid van zijn reusachtige aanvallers kon Gordon Strachan dus niet opteren voor de alom gekende ‘powerplayspeelstijl’ waarmee de Schotse katholieken al jaren uitpakken. Zijn landgenoot, Sir Alex Ferguson, kende een uitgebreidere kern en kon bij afwezigheid van enkele sterren rustig roteren. Patrice Evra viel afgelopen weekend tijdens het Premier Leagueduel met West Brom geblesseerd uit. De Fransman is nog even uit roulatie. Zijn plaats werd ingenomen door OShea, ex-Antwerp. Vooraan kreeg Dimitar Berbatov (foto) andermaal de voorkeur op de stilaan lichtjes morrende Argentijn Carlos Tévez.

De openingsfase deed vermoeden dat de thuisploeg een makkelijke avond tegemoet ging. Integendeel, Manchester United domineerde maar moest de beste kansen aan de bezoekers laten. Dankzij Edwin Van Der Sar, die knap tussenkwam na pogingen van Caldwell en McGeady, hield de thuisploeg stand. Cristiano Ronaldo speelde redelijk tot goed maar te weinig in functie van de ploeg. Hij probeerde tevergeefs en overhaast zijn mythische prestaties van vorig seizoen te evenaren. Eén keer kon een poging van de Portugees overtuigen maar de bal vloog rakelings langs de kruising.

Celtic Glasgow, vanavond op Old Trafford onverwacht de evenknie van de Mancunians, kreeg het deksel op neus na een doelpunt van Dimitar Berbatov. Zijn buitenspelpositie werd door de Belgische grensrechter Alex Verstraeten niet opgemerkt, wat de achterstand voor de Schotten nog bitterder maakte. Niets beseffend van het betwistbare tegendoelpunt voetbalde de bezoekers zich inspiratieloos naar de rust toe. Hun inzet en creativiteit werden niet beloond maar kregen een kaakslag toegediend na de tegentreffer.

Het scheidsrechterlijk trio verslikte zich vroeg in de tweede helft andermaal. In de naam van Peter Hermans blunderden onze landgenoten opnieuw. En terug de onvermijdelijke Berbatov, na een vrije trap van Ronaldo, strafte de scheidsrechterlijke dwaling af. Ongelofelijk op dit niveau. Hopelijk worden De Bleeckere en co hiervoor niet te hard aangepakt door de UEFA. Eén ding leek onbetwistbaar, de punten zouden vanavond in Manchester blijven.

Vol vertrouwen swingden de sterren na de veilige 2-0 voorsprong over de donzige grasmat. Rooney zocht niet tevergeefs naar zijn doelpuntje. Eerst werd een doelpunt van de Engelse topspits nog onterect afgevlagd wegens vermeend buitenspel, compensatie allicht. Na talloze pogingen lukte hem een wondermooie treffer. Na inspelen van invaller Tévez dribbelde Rooney zich op de rand van de zestien in schietpositie. Door een bos van benen knalde hij de bal in de verste hoek voorbij Boruc: 3-0.

Manchester United en Villarreal geven de toon aan in Groep E. Beide teams bezetten zij aan zij de eerste stek met zeven punten. Celtic en Aalborg blijven moedeloos achter, eveneens zij aan zij, met één puntje.

 
Herbeleef Manchester United - Celtic Glasgow

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)