Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Groep B: Panathinaikos karig beloond
Kevin Van Cutsem

Werder Bremen - Panathinaikos eindigde na een boeiende wedstrijd op 2-2. Vooral Werder mocht tevreden zijn met deze puntendeling.

In een kolkend Louis Spyros Stadion greep Panathinaikos de Duitsers onmiddellijk naar de keel. Smachtend naar adem kon Werder geen enkele kans creëren. Tot op het halfuur toen Per Mertesacker zich van zijn tegenstander loswrikte en vervolgens de 0-1 binnentikte. Grieks protest werd weggewuifd. Onterecht want in het gewoel beroerde Mertesacker de bal met de hand. Vijf minuten later was gerechtigheid dan toch geschied toen Vangelis Mantzios gelijkmaakte.

Panathinaikos bleef op zoek naar een verdiende voorsprong. Die vonden ze twintig minuten voor tijd. Mantzios kon Bremen-keeper Vander een tweede keer te grazen nemen. De Duitsers lieten hun hoofden niet zakken en zeven minuten voor tijd bracht Hugo Almeida (foto) Werder alsnog langszij.

Na dit derde gelijkspel op rij blijft Werder in de running voor de tweede plaats. De Grieken blijven troosteloos laatste met één punt.