Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Groep B: Inter neemt optie
Kevin Van Cutsem

Opdracht volbracht voor Inter Milaan. Na een genietbare wedstrijd klopte het Anorthosis Famagusta met 1-0. Inter staat na vandaag alleen aan de leiding in groep B.

Inter wilde snel komaf maken met co-leider Anorthosis Famagusta. De Cyprioten bewezen echter waarom zij dé verrassing van deze Champions League waren. Met een tomeloze inzet wierpen de spelers zich voor elke bal. Soms iets té gretig.

Andreas Constantinouwas maar al te blij dat scheidsrechter Howard Webb zijn hands in het strafschopgebied niet opgemerkt had. Net voor de rust kon Inter de ban dan toch breken. Adriano (foto) kopte de voorzet van Maicon binnen: 1-0 aan de rust.
Na de pauze bleef Inter op zoek naar het geruststellende tweede doelpunt. Zowel Muntari als Ibrahimovic waren er nog dichtbij maar de twee aanvallers konden de bal niet tussen de palen krijgen.
Famagusta blijft ondanks de nederlaag tweede in groep B. Met vier verzamelde punten blijven ze Werder Bremen (lees hier) met één punt voor.