Datum: 21/10/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Groep G: vroege goals zetten Arsenal op goede weg
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep G: vroege goals zetten Arsenal op goede weg
Foto: © SC

Arsenal trok vanavond naar het Sükrü Saraçoglu stadion waar het Fenerbahçe partij gaf.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. In de vierde minuut kon Ugur Boral keeper Almunia een keer testen. Het was echter Arsenal dat de wedstrijd het beste begon. In de tiende minuut kon Adebayor de buitenspelval vermijden en de bal achter Vokan Demirel in doel werken. Slechtes een minuut later moest Demirel de bal weer uit het doel halen, dit keer na een goal van Walcott. Een achttal minuten later speelde Alex een vrije trap naar Güiza maar de bal week af en werd door Silvestre in eigen doel gewerkt worden. Arsenal bleef het tempo hoog houden en drie minuten later kon Diaby scoren. Fenerbahçe bleef aandringen en zag iets na het half uur een aanval van Güiza gestopt wegens buitenspel. Ook Sentürk kwam nog dicht bij een doelpunt.
 
Na de rust zette Arsenal al meteen terug de toon. Een vrije trap van Fabregas werd door Sahin naar Edu gespeeld. Die bereikte Silvestre die zijn blunder van eerder in de wedstrijd corrigeerde door de bal naar Song te spelen, die meteen zijn eerste doelpunt voor de Gunners maakte. Coach Aragonés besloot om Ali Bilgin in te brengen op rechts voor Maldonado. Het leverde Fenerbahçe niet meer doelkansen op hoewel Güiza er in slaagde om twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd de bal met een lob over Alminia in doel te krijgen. Wenger verving Diaby met de 17-jarige Ramsey die in de toegevoegde tijd wist te scoren.
 
Met deze overwinning gaat Arsenal aan de leiding met zeven punten, Fenerbahçe staat laatst met slechts een punt uit drie wedstrijden.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)