porFC Porto
kieDinamo Kiev
0-1
27'
Datum: 21/10/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Estádio do Dragão
Groep G: Kiev verrast Porto
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep G: Kiev verrast Porto
Foto: © SC

FC Porto ontving Dinamo Kiev. De club uit Oekraïne had genoeg aan een doelpunt om de overwinning binnen te halen.

Kiev doet het niet echt goed in de eigen competitie. Het verloor zeven van de negen uitwedstrijden maar coach Semin lijkt er toch in geslaagd om verbetering te brengen in de ploeg. De bezoekers kregen als eerste een kans op doel maar een tackle van Rolando stopte Bangoura’s opmars. Dinamo kon rekenen op een degelijke middenveld en defensie waar FC Porto duidelijk moeite mee had. Zo kon Bangoura enkele keren voor gevaar zorgen. De thuisploeg bleef aandringen en dat leverde bijna een doelpunt op voor Lucho maar de bal kwam op de paal terecht. Op het half uur kreeg Dinamo een vrije trapp mee. Aliyev nam die vanop dertig meter en schoot de bal in de linkerbovenhoek, terwijl keeper Nuno naar de verkeerde kant dook. Porto antwoorde meteen en dat leverde bijna de gelijkmaker op na een schot van Lisandro, de bal ging echter net naast. Vervolgens was het Rodriguez die voor gevaar zorgde voor doel maar ook zijn schot ging nipt naast.
 
Coach Ferreira bracht na de rust met Hulk een extra aanvaller in. Het leek er even op dat het resultaat zou opleveren. Sapunaru kon een vrije trap van Lino richting doel schieten maar de bal ging ver naast het doel. Even later moest Lino ingrijpen om te voorkomen dat El Kaddouri er 2-0 voor Dinamo Kiev van maakte. Bij de thuisploeg greep de trainer nogmaals in en bracht Tarik Sekioui in die meteen Hulk lanceerde maar laatstgenoemde schoot de bal ver naast het doel. Ook een tweede poging van Hulk geraakte niet in het doel. Porto bleef aandringen maar beet de tanden stuk op het goed georganiseerde middenveld en de stugge defensie van Kiev. De bezoekers kwamen via Ninkovic nog dicht bij een tweede treffer. In de slotfase miste Hulk nog een goede kans via een kopbalpoging.
 
Dinamo Kiev staat nu op de tweede plaats met vijf punten, terwijl Fenerbahçe op een puntje uit drie matchen blijft steken.
 

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)