Club Brugge - Leicester City

0-1 5' Marc Albrighton
0-2 29' Riyad Mahrez
0-3 61' Riyad Mahrez (pen)
Dramatisch Club Brugge stelt teleur en krijgt meteen pak rammel van Leicester City
Timothy Collard Sander De Graeve
Timothy Collard en Sander De Graeve vanuit Brugge
| 0 reacties

Dramatisch Club Brugge stelt teleur en krijgt pak rammel van Leicester City

Dramatisch Club Brugge stelt teleur en krijgt meteen pak rammel van Leicester City
Foto: © photonews

Neen, een leuk weerzien met de Champions League werd het echt niet voor Club Brugge. De Bruggelingen mochten voor het eerst in elf jaar nog eens aantreden in de groepsfase van het kampioenenbal, maar waren niet op de afspraak.

Michel Preud’homme koos voor de verwachte namen, al was er één kleine verrassing: Tomas Pina. “Pina is fit en het is wachten op de juiste wedstrijd voor hem”, vertelde de trainer van Club onlangs nog. De eerste CL-match tegen Leicester bleek ‘de juiste wedstrijd’.

Izquierdo mist, Albrighton niét

Of toch niet? Want na amper vijf minuten spelen stond Club al 0-1 in het krijt. Vanaken kopte een lange inworp weg voor de aanstormende Butelle en aan de tweede paal liet van Rhijn zich aftroeven door Albrighton: 0-1 en een rotstart. En zeggen dat Izquierdo twee minuten eerder nog had kunnen scoren. Alleen trapte hij oog in oog met Schmeichel naast.

Club Brugge was in hetzelfde bedje ziek als de voorbije weken, alleen werd dat tegen een sterke tegenstander als Leicester nog net iets duidelijker. Heel wat spelers, in de eerste plaats Denswil, van Rhijn en Diaby, kregen geen poot aan de grond.

Dramatisch verdedigen leidt 0-2 in

Een kwartier voor de pauze speelde Denswil te kort in op Simons en moest de kapitein aan de noodrem trekken. Gelukkig geen rood voor Club, maar wel een vrijschop net buiten de zestienmeter. Specialist Mahrez zette zich achter de bal en liet Butelle geen schijn van een kans: 0-2.

Preud’homme pepte zijn manschappen op tijdens de rust, maar ook in de tweede helft kwam Club te kort. De spelers liepen te lang met de bal, het tempo lag te laag en de passes waren bijwijlen dramatisch. Dat Timmy Simons dit nog moet meemaken op zijn 39e, zeg.

Engels out en snel boeken dicht

Nog meer pech overigens voor blauw-zwart, dat Engels nog zag uitvallen. De verdediger kwam na een duw van Slimani onzacht in aanraking met Butelle en kon niet meer verder. Engels’ vervanger Poulain werd ook serieus onder druk gezet en toen Vardy door de buitenspelval glipte, moest Butelle hem wel neerleggen. Strafschop en Mahrez zorgde met een knal door het midden voor de 0-3.

Na de 0-3 verwaterde de wedstrijd. Voor Ranieri hoefde het allemaal niet meer. De Italiaan haalde zijn smaakmakers Vardy en Mahrez naar de kant en de Engelse kampioen maakte de match rustig vol. Club moet zich nog maar eens gaan bezinnen na een teleurstellende prestatie. Komend weekend kan Club zich herpakken, thuis tegen Eupen.

Goals

0
3

Balbezit

55
45

Aanvallen

80
73

Gevaarlijke aanvallen

39
38

Schoten op doel

2
4

Schoten naast/over doel

6
4

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

1
2

Fouten

6
9

Vrije trappen

11
7

Doeltrappen

5
8

Inworpen

22
22
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws