Reactie Club verdedigend ten onder, zelfs met vijf achterin, waar zagen we dat nog?

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 13 reacties
Club verdedigend ten onder, zelfs met vijf achterin, waar zagen we dat nog?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kwam opvallend genoeg met vijf achterin aan de aftrap in de thuisnederlaag tegen Leicester. Uiteindelijk stapelden de persoonlijke en collectieve fouten zich op, maar waarom die keuze?

Misschien koesteren we vooroordelen omdat we 'wijlen' Bob Peeters hetzelfde systeem zagen opdringen aan die arme drommels van Westerlo. Het is immers een tactiek waar je weken-, maandenlang op moet trainen om het degelijk te laten draaien.

Rome werd niet op één dag gebouwd, de vijf- (of drie-) mansdefensie ook niet

Nu deed Club het vorig jaar ook al eens. Dat kunnen we de Bruggelingen alvast niet aanwrijven. "We hebben vorig jaar al op deze manier gespeeld, tegen Panathinaikos", aldus Preud'homme. "In functie van deze tegenstander kozen we opnieuw voor deze formatie."

"Met die extra man centraal achterin wapen je je extra tegen het spel van Leicester, met die snelle jongens", toch liep het niet al te best. Foute passen en zelfs flagrante dekkingsfouten deden de Club-defensie meermaals wankelen.

Ook Van Rhijn had het over de nobele bedoelingen. "Zij hebben twee heel snelle jongens en dat wilden we met een man extra opvangen." Zo kregen de backs in theorie alvast meer vrijheid. "Ik en Laurens De Bock zagen vaak de ruimte aan de overkant liggen, maar dat kwam er niet altijd goed uit." Understatement van de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties