Club is kampioenenniveau kwijt: "Men kan bij Brugge niet blijven refereren naar de vele blessures en de vormdip van Butelle"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Club is kampioenenniveau kwijt: "Men kan bij Brugge niet blijven refereren naar de vele blessures en de vormdip van Butelle"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wil voor Club Brugge op dit moment niet lukken. Na de 7 op 18 in de eigen competitie ging blauw-zwart ook in zijn eerste CL-duel tegen Leicester City kansloos onderuit (0-3).

Blauw-zwart verloor in het tussenseizoen dan wel Thomas Meunier, toch is het verbazend dat van het kampioenenniveau nog weinig te zien is.

"Het is collectief en individueel gewoon niet goed", opent Franky Van der Elst zijn analyse bij Voetbalkrant.com. "Tegen Leicester was Izquierdo de enige die enigszins in de buurt kwam van het CL-niveau. Voor het overige werden er te veel fouten gemaakt."

Dat het PO1-niveau van vorig seizoen uitblijft, baart Michel Peud'homme zorgen

"Club wilde de twijfels na de 7 op 18 wegwerken, maar het omgekeerde gebeurde. Net als tegen Man United een jaar geleden blijft de ploeg achter met een fikse kater. Dat kon men in Brugge op dit moment missen als kiespijn."

Hoewel er in Europa en in eigen land geen man overboord is, zal Club snel een aanvaardbaar spelpeil moeten bereiken. "Er zijn de blessures van Engels, Refaelov en eerder Izquierdo. En de vormdip van Butelle. Maar daar kan je niet naar blijven refereren. Dat het PO1-niveau van vorig seizoen uitblijft, baart Michel Preud'homme zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties