KAA Gent wil een nieuwe driepunter pakken in de Conference League. Dat zal een must zijn in functie van Europees overwinteren. Vanhaezebrouck kiest voor Tissoudali en Cuypers voorin, ook Agbor komt in de ploeg.

Geen supporters in het uitvak overigens, maar we zagen doorheen de dag wel best wat IJslandse supporters. Ze zullen in een ander vak zitten dus.
Een bal van Brown komt aan de tweede paal tot bij Tissoudali, maar die kan er onvoldoende bij.
8
Matig begin aan beide kanten met niet al te veel snelheid. Cuypers & co zetten wel veel druk.
10
Corner voor KAA Gent en dan is het gevaarlijk. Gandelman buffelt de bal van Kums genadeloos met de kop in het dak van het doel.
10

Goal
Doelpunt van Omri Gandelman

12
En nu meteen Cuypers uit de draai net over. Gent is wakker en gelanceerd.
15
Het gaat makkelijk. Een voorzet vanop rechts en Cuypers kan moederziel alleen de 2-0 binnenkoppen.
15

Goal
Doelpunt van Hugo Cuypers

19

Goal

19
Elke kans een doelpunt. Cuypers nu al met zijn tweede van de avond. Vertrouwen opdoen heet dat. Tissoudali legt een bal van Kums panklaar voor de topschutter van de Jupiler Pro League.
22
Niet elke kans is raak. Een voorzet gaat alles en iedereen voorbij, de 4-0 was wel nabij. Dit wordt appeltje-eitje.
25
Snel toch wat paniek in de IJslandse tent. Het niveauverschil is echt wel merkbaar tot op heden.
28
De bezoekende fans laten het niet aan hun hart komen en laten zich veelvuldig horen. Hun fanions laten voorlopig weinig zien.
31
Fofana met de knal, de IJslandse doelman lost maar Kums kan er net niet bij.
34
Een paar voorzetjes van de IJslanders, maar het brengt weinig soelaas.
36
Een schot van Breidablik ... tegen een eigen speler aan. Brute pech. Daarna op de counter Tissoudali met de 4-0, maar randje buitenspel en het word afgefloten.
40
We kabbelen richting de rust. KAA Gent heeft alles rustig onder controle.
43
Dan toch nog een hoogtepunt voor de rust. Tissoudali krijgt wat ruimte en kan knap binnentrappen. Knullig balverlies van de bezoekers wel opnieuw.
43

Goal
Doelpunt van Tarik Tissoudali

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
Zelfs geen extra minuutje, meteen rusten met 4-0. Boeken nu al helemaal dicht, het klasseverschil is groot.
46
De bal rolt opnieuw. Wat krijgen we hier nog in Gent?
49
Net als in de eerste helft is de eerste poging van de IJslanders. Geen problemen voor Roef op het schot uit de tweede lijn wel.
51
Tissoudali roert zich, maar zijn lob gaat via de doelman in corner. Die corner levert niets op.
53
Lichtjesshow in de minuut van Luc de Vos. Mooi moment ook voor de IJslanders, die daar ongetwijfeld niets van begrijpen.
55
Vrije trap voor Breidablik. Gunnlaugsson test de vuisten van Davy Roef.

57
Viervoudige wissel bij Gent. Deze keer om iedereen wat te laten rusten en niet uit noodzaak.
61
Uur ver. Het tempo ligt wat lager dan in de eerste helft tot dusver.
64
Ook bij de bezoekers staan wat nieuwe mannen klaar. Kansen zijn we voorlopig van gespeend.
66
Bijna de 5-0, maar er zit weer een voetje tussen. De bezoekers blijven wel onmondig tot en met.
68
En ook Gift Orban mag zijn portie vertrouwen tanken. Hij trapt overhoeks de 5-0 tegen de touwen.
69

Goal
Doelpunt van Gift Emmanuel Orban

71
Krijgen we de grootste Europese overwinning ooit voor de Buffalo's, of gaan ze zich inhouden?
72
Nog een keer een vrije trap met Gunnlaugsson. Opnieuw geen problemen voor Roef.
74
Vervangen Brian Agbor
Ingevallen Matias Fernandez Pardo

Nog een laatste wissel bij de Buffalo's!
77
Neen, we moeten hier echt niet veel meer verwachten. Fofana toont wat kwieke dribbels, maar de 6-0 komt er niet. Een bal op Tissoudali daarnet ook net te hard.
80
Roef bijna in de problemen bij het uitverdedigen, maar het koelt zonder blazen.
84
Wat krijgen we nog in deze wedstrijd? Gent tikt de bal rustig rond, maar echt zoeken naar de 6-0 doen ze ook niet.
86
Gandelman kan Fernandez Pardo bedienen, maar die tikt de bal te ver vooruit.
86
Gift Orban nu bijna als profiteur van geklungel achterin, maar de 6-0 valt voorlopig niet.