Mac. Tel-Aviv
gntKAA Gent
2-0
2-1
3-1
Datum: 14/12/2023 21:00
Competitie: Conference League
Speeldag: Speeldag 6
Oei, oei, oei: KAA Gent laat groepswinst liggen na dramatische prestatie in Servië en ziet zijn kalender nóg drukker worden
Oei, oei, oei: KAA Gent laat groepswinst liggen na dramatische prestatie in Servië en ziet zijn kalender nóg drukker worden
Foto: © photonews

KAA Gent kon zich in Servië van groepswinst verzekeren, maar mocht dan niet verliezen van Maccabi Tel Aviv. Het leverde echter een zeer povere prestatie af en moest daardoor de groepswinst aan de Israëliërs laten.

KAA Gent heeft geen leuke groepsfase achter de rug als het gaat over de verplaatsingen. Een trip naar IJsland met weinig supporters en verder tegen twee tegenstanders die niet in hun eigen stadion kunnen spelen door oorlogsomstandigheden. Een trip naar het Servische Backa Topola voor een match tegen Maccabi Tel Aviv? Dat is niet meteen wat je wil.

Flink roteren (breekt zuur op?)

Hein Vanhaezebrouck wilde de groepswinst pakken tegen de Israëliërs en mocht dan niet verliezen. De oefenmeester van de Buffalo's koos er wel voor om te roteren en bracht onder meer Fadiga, Gandelman, Gerkens en Hjulsager tussen de lijnen. Enkel die eerste kon enigszins overtuigen, de anderen gingen helemaal onderuit.

#MACGNT
© photonews
#MACGNT
© photonews

Tegen een gretig Maccabi konden de Gentenaars nooit een voet aan de grond zetten. Bovendien leed het veel te vaak balverlies, waardoor de 'thuisploeg' vaak gevaarlijk kon zijn. Een schot van Peretz op de paal werd via Kanichowsky - afgeweken op Watanabe - de 1-0 op, dankzij Zahavi was het halfweg de eerste helft zelfs al 2-0.

Zahavi de man tegen zwak Gent

Een mak en uiterst matig Gent bakte er niets van, enkel kort na rust was er een kortstondige opflakkering. Na een goede kans voor Tissoudali was het De Sart die vanuit de kluts de aansluitingstreffer toch nog tegen de touwen wist te duwen. Daarna ging het echter weer snel naar beneden met de kwaliteit.

#MACGNT
© photonews
#MACGNT
© photonews

Zahavi maakte op het uur de wedstrijd helemaal monddood, daarna kwam Gent niet meer in het spel voor. Door een absolute offday boekten de Buffalo's zo hun derde nederlaag (op 31 wedstrijden) van het seizoen, na verliespartijen bij Pogon en Cercle Brugge.

Een reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag wordt zo onderbroken, maar de Buffalo's maakten nooit aanspraak op de zege. En dus ook niet op de groepswinst, waardoor ze in de play-offs aan de bak moeten op 15 en 22 februari. Bij groepswinst was dat pas op 7 en 14 maart geweest.

Opstellingen

Mac. Tel-Aviv Mac. Tel-Aviv

  Speler G Beoordeel
Mosquera Orlando 90' -
Cohen Avishay 90' -
Bitton Nir 90' -
Saborit Teixidor Enric 90' -
Revivo Roy 90' -
Kanichowsky Gabi 90' -
van Overeem Joris 90' -
Peretz Daniel 90' -
Milson 90' -
Zahavi Eran ⚽ ⚽ 90' -
Biton Dan 90' -
  Bank G Beoordeel
Mashpati Roei -  
Nachmias Idan -  
Turgeman Dor -  
Cohen Yonatan -  
Yeini Sherran -  
Davidadze Ofir -  
Abu Farchi Saied -  
Shahar Ido -  
Bondoso Kiko -  
Davida Osher -  
Macon Yvann -  
23 Golasa Eyal -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
4 Watanabe Tsuyoshi 90' -
5 Kandouss Ismaël   45' -
6 Gandelman Omri 75' -
8 Gerkens Pieter 64' -
10 Tissoudali Tarik 90' -
13 De Sart Julien 64' 7
17 Hjulsager Andrew 45' -
20 Orban Gift Emmanuel 90' -
22 Fadiga Noah 90' -
25 Fortuna Nurio 90' -
33 Roef Davy 90' 6
  Bank G Beoordeel
De Schrevel Celestin -  
7 Hong Hyun-Seok 26' -
11 Cuypers Hugo 15' 6
18 Samoise Matisse -  
19 Fofana Malick 45' -
23 Torunarigha Jordan 45' -
24 Kums Sven 26' -
26 Fortin Louis -  
29 Depoitre Laurent -  
Herbeleef Mac. Tel-Aviv - KAA Gent