Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Daknam
Lokeren en STVV zorgen voor spektakel
Anthony Van der Planken

Lokeren en Sint-Truiden hebben er vanavond op Daknam een spectaculaire wedstrijd van gemaakt. In amper 90 minuten voetbal vielen maar liefst zeven goals. De thuisploeg won uiteindelijk met 4-3.

Na amper drie minuten gaf Tom Van Imschoot het startsein voor wat een heus spektakel zou worden. Doelman Milojevic ging niet vrijuit bij dat doelpunt, want hij liet zich verrassen door het voorzet-schot van de Truienaar. Toch duurde het feestje van Sint-Truiden niet lang. Amper zeven minuten later kwam Lokeren al weer op gelijke hoogte. Gretarsson legde een voorzet van maatje Tailson perfect tegen de netten.

Lokeren ging daarna op zoek naar de voorsprong, maar het slaagde er maar niet in om doelrijpe kansen te creëren. Dat was echter buiten Tailson gerekend, want de Braziliaan scoorde op slag van rust knap een tweede Lokerse treffer. Hij mocht daarvoor vooral Kristinsson bedanken, want de Ijslander zorgde voor de voorzet.

Sint-Truiden was van slag en slikte meteen een tweede treffer. Opnieuw was Tailson de boosdoener. Dit keer zorgde Carlos voor de assist. Twee goals vlak voor rust, je zou voor minder je goesting verliezen.

Vlak na de rust werd het nog beroerder voor de bezoekers. Scheidsrechter Burie trok rood voor een fout van Béda, die eigenlijk niet eens iets fout had gedaan. De Kanaries waren razend en namen meteen wraak via Buvens. Die laatste werd door Hajnal richting doel gestuurd en ronde ook perfect af.

De 3-2 deed Lokeren twijfelen. En terecht, zo bleek, want amper vier minuten later maakte Nicky Hayen gelijk.

Toch kon het sprookje niet blijven duren. De man-mindersituatie van Sint-Truiden resulteerde uiteindelijk toch in een vierde treffer. Opnieuw was Tailson de doelpuntenmaker. De Braziliaan vervolledigde daarmee zijn semi-hattrick.

Lokeren hield stand en pakt zo eindelijk nog eens drie punten. De Waaslanders schuiven daarmee op naar de zevende stek. Sint-Truiden doet het met haar vijftiende plekje een stuk minder.