Nipte zege voor Antwerp in Berchem

Antwerp speelde zijn voorlopig laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het veld van gebuur Berchem Sport. De generale repetitie verliep niet al te best voor de Great Old want het won maar nipt bij Berchem.

Antwerp startte het best aan de wedstrijd waarin vooral Dong Fangzuo en tester Olguin in elke actie betrokken waren. Na een kwartier spelen legt Dennis Huygelen een bal te kort terug op zijn doelman, Deckers kan nog net wegwerken voor de voeten van Dong. Drie minuten later was het wel raak via een rake kopbal van Dong; 0-1. Doelman Philip Deckers redde de meubelen bij Berchem voor de pauze met enkele sublieme tussenkomsten, na iets meer dan een halfuur spelen moet hij zich toch opnieuw gewonnen geven. Opnieuw Dong Fangzuo aan het feest; 0-2.

Buiten wat steriel veldoverwicht van Antwerp en enkele kansen was het maar mager in de eerste helft. De tweede helft moest voor beterschap zorgen en het lostte de verwachtingen meer dan in. Jens Govaerts dwong doelman Deckers tot een parade en aan de overzijde was het John Kanu die voor tegengevaar zorgde via een lage kopbal in het zijnet. Luciano Olguin had de 0-3 aan de voet, maar zijn afstandsschot werd door Deckers onder de lat weggetikt. Berchem kwam beter in de wedstrijd, een één-twee tussen Van de Zande en John Kanu, die laatste kopte voorlangs. Nog geen minuut later was het wel raak voor Berchem via John Kanu die op een hoekschop hoger veerde dan zijn tegenstander; 1-2.

Op het kwartier beging Dong een moordschop op Van de Poel, scheidsrechter Ceuleers greep naar de achterzak en stuurde Dong met rood naar de kleedkamers.
Berchem liet zich ondertussen niet intimideren en trok verder ten aanval en met succes, Van de Zande kopte de gelijkmaker achter Yattara in doel; 2-2. Aan de overzijde geraakte Antwerp via een gelukje weer op voorsprong, een schot van Olguin wijkt af op een verdediger; 2-3.

Berchem schakelde een versnelling hoger en ging opzoek naar de gelijkmaker en kreeg die kans via Huygelen maar de hoek was te scherp. Ook Kanu schoof van dichtbij het leder naast het roodwitte doel. Berchem kreeg in de allerlaatste minuut dé kans op de gelijkmaker via John Kanu, maar vlak voor Yattara kopte hij onbegrijpelijk over.

Zo wint Antwerp met het kleinste verschil in Berchem, voor trainer Regi Van Acker zal het werken worden om zijn troepen scherp te krijgen tegen de competitiestart.