Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot klopt Zulte Waregem
Ruben Claesen

In een leuke wedstrijd heeft Germinal Beerschot de drie punten op het eigen Kiel weten te houden. De thuisploeg, mét Cruz en Victor in de basis, kwam al vroeg op voorsprong na een vrije trap van Van der Weerden. Nog voor rust zorgde Dosunmu voor de 2-0 eindcijfers.

Germinal Beerschot miste voor de wedstrijd van vanavond enkel de geblesseerde Kris De Wree. Winteraanwinsten Victor en Cruz startten beide voor het eerst in de basis, ten koste van Dickson en Cavens. Bij Zulte Waregem verkoos trainer Dury Michael Wiggers boven Gunther Thiebaut.

De beginfase was volledig voor de thuisploeg. Met veel balbezit en bovendien een sterk aanwezige Cruz drukte het de bezoekers weg tegen de eigen helft. Na tien minuten spelen resulteerde dat in de 1-0: Van der Weerden krulde de bal heerlijk in de kruising, een prachtgoal. En Germinal Beerschot bleef niet bij de pakken zitten, Messoudi, Dosunmu en De Roeck gingen allen hun kans, tevergeefs. Het enige wat Zulte Waregem daar tegenover kon stellen was een schot van Dupré, dat werd gekeerd door Luciano. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld. Na een mooie collectieve actie trapte Victor op Sengier, Dosunmu was goed gevolgd en prikte zijn veertiende van het seizoen binnen. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog twee goeie kansen op de aansluitingstreffer, maar de pogingen van Matthys en Wiggers waren niet goed genoeg.

In de tweede helft zagen we een meer gemotiveerd Zulte Waregem, dat met veel inzet en vechtlust de aansluitingstreffer zocht. Tien minuten na rust had Salou een mogelijkheid, maar Luciano redde met de voeten. Daarvoor al knalde Dosunmu op Sengier. Tien minuten voor affluiten moesten de bezoekers met tien verder, na de uitsluiting van Silvio Breleur, na een zware tackle op Van der Weerden. Doelpunten en kansen vielen er niet meer te noteren, Germinal Beerschot – Zulte Waregem, 2-0. [AN]