Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Tivoli
Sint-Truiden doet gouden zaak
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan op het veld van La Louvière. De Kanaries wonnen de degradatietopper met 0-2 en lijken zo definitief gered.

Aan de eerste helft was absoluut niet te zien dat er zoveel op het spel stond: beide teams acteerden erg zwak en konden amper voor gevaar zorgen. Het was wachten op de 40e minuut eer de toeschouwers de eerste echte noemenswaardige kans voorgeschoteld kregen. Sofiane miste echter onbegrijpelijk. STVV reageerde meteen met een goede poging van Marco Nijs, maar keeper Cordier hield zijn ploeg recht. Cordier mocht wel van geluk spreken dat Wisniowski nog geen minuut later milimeters over zijn doel kopte.

De tweede helft startte met een vlug doelpunt van Sint-Truiden. Op aangeven van de ingevallen Jari Niemi kon Tamas Hajnal scoren. Je zou denken dat La Louvière nog iets zou proberen, maar zelfs dat lukte niet. Sint-Truiden speelde de wedstrijd vrij makkelijk uit, Stolica kon tien minuten voor tijd zelfs 0-2 maken.

STVV neemt zo een reserve van zeven punten op hekkensluiters Beveren en La Louvière. De Kanaries lijken daarmee gered, al weet je dit seizoen natuurlijk nooit...