Nieuwe Mancunians op de Bosuil

Joeri De Ren
| 0 reacties
Nieuwe Mancunians op de Bosuil
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de nieuwe aanwinst deze namiddag werden vandaag ook de namen bekend gemaakt van de nieuwe Manchester jongens die R.A.F.C. zullen vervoegen voor dit seizoen.

Ten eerste werd door Sir Alex Ferguson het gerucht weerlegd als zou Fangzhuo Dong met onmiddellijke ingang verkassen naar de Reds. Eerst moet de beloftevolle Chinese spits een werk- en verblijfsvergunning kunnen krijgen. Wel wordt verwacht dat dit zijn laatste seizoen zal worden op de Bosuil. De supporters zullen opgelucht zijn als ze vernemen dat hun topscoorder terugkeert.

Samen met hem blijven ook verdediger Danny Simpson en Souleymane Mamam nog een jaartje op de Bosuil. Dit alles waren geen verrassingen. Iedereen keek echter uit naar de namen van de nieuwkomers voor dit seizoen. Ferguson liet zich na de geslaagde tournee doorheen Afrika ook reeds ontvallen in The Guardian dat Jonathan Evans en Darron Gibson twee additionele versterkingen zijn die uitgestuurd worden naar Antwerpen om daar het metier verder te leren. Later vandaag kwam daar nog de naam bij van de laatste nieuwkomer : Fraizer Campbell.

Alle drie de spelers zijn 18-jarigen en hebben zowel voor de Academie als voor de reserven gespeeld. Ook hebben ze elk al een selectie voor het eerste elftal achter de rug omwille van hun goede prestaties. Evans is een fysiek sterke centrale verdediger met een goede passing die ook al eens zijn doelpunt meepikt. Gibson is een strateeg op het middenveld die zowel offensief als defensief sterk staat. Zijn beste kwaliteit zou een uitstekend getimede passing zijn. Campbell tenslotte is een vlot scorende spits die een actie kan maken en zeer snel en wendbaar is.

Deze drie youngsters moeten dus Adam Eckersley, Sylvan Ebanks-Blake en vooral Lee Martin doen vergeten in Deurne-Noord.  Benieuwd of hen dat zal lukken... Antwerp kleurde vandaag in elk geval weer wat Engelser en lijkt alvast op volle sterkte te komen voor volgend seizoen. In de rand van dit alles vernamen we vandaag dat de club nog met enkele jongens onderhandelt en nog steeds 2 tot 3 versterkingen zoekt. Dag na dag lijkt het erop dat de ambitie op de Bosuil een beetje meer onderbouwd wordt.  [ST]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties