Cappellen gelijk tegen Anderlecht

Philippe Crols
| 0 reacties
Cappellen gelijk tegen Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser Cappellen heeft er na woensdagavond zijn derde van drie galawedstrijden opzitten. Nadat eerder verloren werd van Germinal Beerschot en gewonnen van Club Brugge speelden de troepen van trainer De Roover tegen landskampioen Anderlecht 1-1 gelijk. Dit was de laatste wedstrijd die kaderde in het 100-jarig bestaan van rood-geel. 

Omdat Anderlecht komende zondag in en tegen Sint Truiden al aan de competitie begint was het utopisch voor de Antwerpenaars om te denken dat paars-wit met zijn sterkst mogelijke bezetting zou afzakken. Toch speelden enkele bekende namen mee. Zo stond Davy Schollen drie kwart wedstrijd in doel. Martin Kolar speelde ook een helft mee. De Argentijn Leiva was eveneens van de partij. Hij keert terug uit blessure en speelde ruim zeventig minuten mee. Een van de betere Belgische spelers op het afgelopen EK voor spelers onder negentien, Lamah, maakte was ook te bezichtigen. Net als Mbo Mpenza trouwens. Voor het overige waren het vooral de beloften die Cappellen partij gaven. 

Paars-wit won dus niet bij Cappellen en de landskampioen kwam zelfs bijzonder snel op achterstand. We waren amper vijf minuten bezig of Schollen mocht zich al omdraaien na een doelpunt van aanvaller Stevens. Anderlecht nam de partij uiteindelijk toch min of meer in handen en dat resulteerde in enkele goede kansen, maar doelman Ferket was veelal bij de pinken. Op de inzet van Legaer, iets voor het halfuur, moest hij zich toch gewonnen geven. Bij die 1-1 zou het uiteindelijk ook blijven. 

Anderlecht speelde met: Schollen (72' Ujkani),  Legear (68' Weydisel), Odjidja (63' Kums), Bouba, Kolar (46'  Koné), Leiva (72' Ciza), Lamah (68' Farkas), Lifondja, Allagui (68' Yao), Siani (63' Mohamed), Mpenza (63' Boateng)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties