Hoe reageerden de ploegen van groep B na de loting?

Hoe reageerden de ploegen van groep B na de loting?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge komt in de groepfase van de Uefa Cup uit tegen het Duitse Bayer Leverkusen, het Turkse Besiktas, het Roemeense Dinamo Boekarest en het Engelse Tottenham Hotspur. Hoe reageerden de vijf ploegen op deze loting?
 
Marc Degryse, sportleider bij Club Brugge: "Ik ben tevreden, want dit zijn goede tegenstanders. Thuis tegen Leverkusen is een toffe start en de wedstrijden tegen Tottenham en Besiktas zijn goede uitwedstrijden. Het zal zwaar worden, maar misschien is dit beter dan tegen zwakkere en minder bekende clubs te moeten spelen. Dan verwachten de mensen te gemakkelijk van ons dat we ons zullen kwalificeren."
 
Michael Sibbe, coach van Bayer Leverkusen: "Het is een interessante, attractieve, maar een moeilijke groep. Maar als we volgens ons potentieel spelen zoals we gedaan hebben in onze laatste twee wedstrijden tegen FC Sion en Schalke 04, dan hebben we een kans."
 
Murat Asku, vice-voorzitter van Besiktas: "Ons enige doel is het winnen van de Uefa-beker, dus natuurlijk willen we ons kwalificeren voor de volgende ronde. Zelfs de ploeg uit de vijfde pot, Tottenham, is één van de sterksten. Als we deze beker willen winnen, moeten we al onze tegenstanders verslaan."
 
Mircea Rednic, coach van Dinamo Boekarest: "Dinamo heeft in het verleden Europees al tegen zeer sterke tegenstanders zoals Hamburg SV, Liverpool, Anderlecht en Sampdoria gespeeld. Natuurlijk is dit waarschijnlijk de moeilijkste groep, maar we willen spelen en vechten tot het einde. Voetbal heeft altijd verrassingen, zelfs al zijn onze vier tegenstanders heel goed en hebben ze enorm veel ervaring in Europa. Wat de resultaten ook zijn, het is een zeer goede opportuniteit voor ons."
 
Martin Jol, coach van Tottenham: "Het is een moeilijke loting omdat we in de laatste pot zaten en het altijd een moeilijke groep zou geweest zijn. Normaal zijn de eerste drie teams de grote favorieten, maar in onze groep zijn er geen zwakke tegenstanders. We zullen ook niet zo bezien worden door de andere ploegen. Ik denk dat we het goed gedaan hebben en het zal een fantastische ervaring voor ons zijn." [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties