Zulte Waregem kreeg kletsen

Yves Dekoning

Espanyol Barcelona - Zulte Waregem 6-2

Na de zes op zes waren de verwachtingen bij Zulte Waregem hoog gespannen, maar de kleine Belgen staan na een bezoek aan Barcelona weer met beide voeten op de grond. Tegen Espanyol kregen ze er maar liefst zes om de oren.

Na amper een half uur was de wedstrijd al gespeeld. Espanyol greep de bezoekers meteen bij de keel en scoorde al snel twee keer. Ferran Corrominas tekende, na een dubbelpas met Luis Garcia, in de 8ste minuut voor het eerste doelpunt. Vijf minuten later kopte Walter Pandiani een voorzet van Albert Reira voorbij Pieter Merlier. Na een knappe actie van Stijn Meert, mocht Tim Matthys Zulte in de 17de minuut terugbrengen tot 2-1. Nog geen minuut later was het al 3-1. De vrije trap van Ivan De La Pena verdween via Garcia in doel. Na 22 minuten spelen had Zulte Waregem duidelijk een strafschop moeten krijgen, maar vier minuten later blies scheidsrechter Balaj er een twijfelachtige voor de thuisploeg. Garcia maakte er vanop de stip 4-1 van.

Na rust probeerden de bezoekers terug te slaan, maar de voorsprong van Espanyol kwam nooit in gevaar. Op het uur kon de ingevallen Karel D'Haene wel milderen tot 4-2, maar dan nam de thuisploeg het heft weer in handen. Na 72 minuten spelen omzeilde Garcia de buitenspelval om de 5-2 op het bord te prikken en tien minuten later tekende Pandiani voor zijn tweede kopbalgoal van de avond. Uiteindelijk verloor Zulte Waregem zo met zware cijfers, maar het behoudt toch een goede kans op Europese overwintering.