Bolton floot Magpies terug

Yves Dekoning

Bolton - Newcastle 2-1

Bolton heeft met 2-1 gewonnen van Newcastle. De Magpies waren op voorsprong gekomen, maar Bolton klauwde terug en trok aan het langste eind. Hierdoor klimt Bolton naar een gedeelde derde plaats, Newcastle blijft trappelen op rang elf.

Newcastle had vijf van zijn laatste zes competitiewedstrijden gewonnen en ging furieus van start. Al na zeven minuten spelen leverde dat resultaat op. Kieron Dyer maakte gebruik van een foutje in de thuisverdediging om de 0-1 tegen de netten te prikken. De Magpies gingen op hun elan verder en James Milner was twee keer dicht bij een doelpunt, maar Bolton kwam op het half uur op bijna komische wijze terug op gelijke hoogte. Peter Ramage kopte de bal voorbij doelman Pavel Crnicek in eigen doel.

Na rust speelde Bolton met meer vertrouwen en domineerde het spel. In de 56ste minuut leverde dat een doelpunt op voor Nicolas Anelka. Hij werkte een voorzet van El-Hadji Diouf aan de tweede paal binnen. De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Jussi Jaaskalaïnen kwam nog onder zware druk te staan, maar begaf niet.