Leuven en Lierse scoreloos gelijk

Dirk Pieters

OH Leuven en Lierse speelden hun eerste wedstrijd van 2007, maar veel pret hadden beide ploegen niet. Het bleef in de vriendschappelijke wedstrijd na negentig minuten 0-0. Vooral beide doelmannen hadden een groot aandeel in de eindstand.

Toch was er ook goed nieuws voor de tweedeklasser. Na bijna vier maanden blessureleed maakte Samuel Remy zijn wederoptreden. In de eerste helft toonde Lierse zich vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Vooral Jarju kwam dicht bij een doelpunt, maar zijn bal spatte uiteen op de paal. Ook Leuven kwam enkele malen dreigen, maar doelman Jan Moons stond uitstekend te keepen bij zijn debuut.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Jan Moons hield zijn ploeg in de wedstrijd. Hij ranselde een schot van Greven en Brogno mooi uit doel. In de slotfase kwam Lierse nog dicht bij de winnende treffer, maar de rode lantaarn in eerste klasse kon opnieuw niet scoren. In de allerlaatste minuut kreeg de nieuwe aanwinst Gert Claessens nog een rode kaart. [AN]