Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Westerlo pakt zege op Sint-Truiden
Rita De Meyer

Een afwisseling van gevoelens vanavond op Staaien. Feest omwille van het 25-jarig bestaan van het Veilingshuis. De stemming veranderde al snel toen bleek dat een 60-jarige vrouw enkele seconden voor de aftrap in de tribune een hartinfarct had gekregen. De vrouw overleed ter plaatse. Deze gebeurtenis zette een domper op de wedstrijd. Ze begon dan ook een kwartier later dan voorzien. Bij STVV moest Egon Wisniowski opnieuw plaatsnemen op de bank. Jeroen Simaeys vatte achteraan post, net zoals Pieter-Jan Vanoudenhove, die Mark Hendrickx verving. Nieuwe aanwinst Kadu mocht ook aan de wedstrijd beginnen. Bij Westerlo was Dekelver er voor het eerst bij.

Over de eerste helft valt er weinig te vertellen. Naast enkele pogingen van Van Houdt en Buvens voor STVV, en van topschutter Ogunsoto voor Westerlo, viel er weinig doelkansen te noteren. Op het halfuur kon Mulemo op aangeven van Van Houdt zowel Evens als Gaspercic verrassen, maar de verdediger knalde naast. Tien minuten later kopte Evens bijna in eigen doel, maar Gaspercic kon de owngoal voorkomen. Eén minuut voor de rust kreeg Ogunsoto de kans op de 0-1, maar Simaeys redde op het nippertje de meubels voor de kanaries.

Na de koffie was er geen beterschap. Op enkele kansen van Ogunsoto na. De Truiense kop was het enige wat nog een beetje animo in deze wedstrijd bracht. Een kwartier voor tijd kon opnieuw Ogunsoto de ban breken voor Westerlo. 0-1 voor de bezoekers. Vijf minuten later ging Deelkens opnieuw in de fout. Deze keer was Dieter Dekelver de doelputenmaker. 0-2, dat was ook de eindstand.

STVV-coach Henk Houwaart was na de wedstrijd duidelijk. "Het was de fout van de invallers. Ze speelden in vakantiestemming. Ik liet de ploeg in de steek door deze wissels door te voeren." Om de wedstrijd van volgende week maakt Houwaart zich geen zorgen. "We moeten niet bang zijn van Club Brugge, zeker niet na hun wedstrijd tegen Bergen."