Geraerts kan een 'Celtic-Bhoy' worden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Geraerts kan een 'Celtic-Bhoy' worden
Foto: © SC

Karel Geraerts, middenvelder bij Standard Luik, kan volgens verschillende Belgische kranten naar de Schotse topclub Celtic Glasgow. De Limburger is straks einde contract bij de Luikenaars en ziet een overstap naar het buitenland best zitten. Geraerts wordt ook nog altijd in verband gebracht met zijn ex-team Club Brugge en met regerend landskampioen Anderlecht. De 25-jarige middenvelder lijkt er vooral op gebrand een mooi, lucratief contract te versieren gezien zijn leeftijd en zijn al opgebouwde status.

Standard heeft al enkele malen verwoede pogingen ondernomen om Geraerts op Sclessin te houden, maar dat schijnt niet te lukken. Ook niet met een aangeboden jaarsalaris van 600.000 euro. Dat Geraerts vertrekt staat dan ook als een paal boven water. Of dat in het binnenland zal zijn, is hoogst twijfelachtig. Bij Anderlecht zijn ze wel op zoek naar een type-Geraerts die 'van box tot box gaat', maar enkele bestuurders zijn niet overtuigd van het feit dat Geraerts Anderlecht naar een hoger niveau kan brengen. De Brusselaars willen namelijk een stap vooruit zetten in de Champions League. Ook een overstap naar Club Brugge is hoogst twijfelachtig. Geraerts zat er meer op de bank dan hem lief is omdat hij gebarreerd werd door Simons, toendertijd 'incontournable' in Brugge. De vraag is of de Bruggelingen de looneisen van Geraerts zullen willen betalen en willen ingaan op een eis van een basisplaats.

In het buitenland was er voor Geraerts eerder al interesse van de noodlijdende Franse topclub Paris Saint-Germain, maar het kan dus ook Celtic Glasgow worden zodat na Joos Valgaeren opnieuw een Belg in Celtic Park kan gaan spelen. Geraerts speelde tot nu toe 90 wedstrijden voor Standard waarin hij zestien keer kon scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties