Antwerp wint met kleinste verschil

Dirk Pieters

Antwerp speelde woensdagavond zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd. Voor ruim 2000 toeschouwers nam de Great Old het in het Jos Van Wellenstadion op tegen Cappellen. Net zoals tegen Germinal Beerschot moest de derdeklasser niet veel onderdoen. Roel Van Hemert maakte vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de avond.

Vooral in het eerste half uur was de thuisploeg de betere. Doelman Ristovic moest al na drie minuten ingrijpen op een goede poging van Sampil. Amper enkele minuten later was Cappellen er opnieuw, maar dit keer ging het schot van Devic naast. Gaandeweg de eerste helft kwam Antwerp beter in de wedstrijd. Eerst kreeg Verbiest een kansje EN vlak voor rust had Utaka de 0-1 aan de voet, maar doelman Brughmans redde met de voet.

Na de pauze begon Antwerp met een hele nieuwe ploeg. Dat resulteerde in beter voetbal van de ploeg van Warren Joyce. Vooral Kenmonge liet zich enkele malen zien, maar ook hij wist het doel niet vinden. Cappellen kreeg het steeds moeilijker, maar kwam er toch nog enkele keren gevaarlijk uit. Doelman Wauthy moest zich éénmaal tonen op een goed schot. Vijf minuten voor tijd mochten de ruim 1300 toeschouwers van Antwerp juichen. Roel Van Hemert schoot de bal van ver in de kruising: 0-1. [AN]

Cappellen: Brughmans; Dekkers, Van Der Linden, Rombouts, Chergui (46' Allachi); Schrauwen, Da Silva, Devic; Arouna (70' De Vlaming), Nkunku (46' Stevens) en Sampil.

Antwerp: Ristovic (46' Wauthy); Fränkel (46' Van Hemert), Addo (46' Baert), Bobsam, De Laet; Mamam (46' McStay), Verbiest, Di Gregorio, Doherty (70' Lukanovic); Utaka (46' Olguin) en Glouftsis (46' Kenmonge).
Doelpunten: 85' Van Hemert 0-1.