Dender onderuit tegen derdeklasser

Bart Hermans

Dender heeft dinsdagavond met 4-1 verloren op het veld van derdeklasser FCN Sint-Niklaas. De doelpunten voor de thuisploeg kwamen van Broeckaert, Belfassi, Laref en Van Den Nieuwenbriel. Voor de bezoekers scoorde Dufoor.

De wedstrijd werd niet gespeeld op het eerste veld want door de vele regenval lag het veld er te sompig bij. Er werd dan gespeeld op het kunstgrasveld. Mooi aangelegd en toch direct een voordeel voor de thuisploeg die er zijn trainingen op afwerkt. Bij Dender stond Erwin Lemmens nog niet in doel, hij was wel aandachtig toeschouwer. Ook Koen Persoons, ex-Dender en nu KV Mechelen, kwam nog eens naar zijn ex-ploeg kijken.

De eerste echte kans was direct raak, Hallaert kon voorzetten en Thomas Broeckaert scoorde de 1-0. Dender kon een eerste keer dreigen via Sylla maar hij kopte over. Rond het kwartier zagen we een mooie actie van Istvan Blanckaert maar zijn schot werd gered door Van Steenberghe. Dender had duidelijk last met het veld en kwam tekort in duelkracht. De thuisploeg ging er vol voor terwijl bij de eersteklasser de angst voor blessures er toch in zat. Gaandeweg de eerste helft kregen de troepen van Jean-Pierre Van De Velde meer en meer balbezit. FCN Sint-Niklaas tackelde soms goed door en rond het half uur zorgde dit voor een opstootje waaraan bijna alle spelers deelnamen. Laref en De Grootte hielden er een gele kaart aan over. Een paar minuutjes later moest thuisdoelman Willockx uitkomen maar hij ontzette de bal in de voeten van Dufoor, deze twijfelde niet en dropte de bal in het lege doel. Die 1-1 stand was ook direct de ruststand.

Tijdens de rust werd er aan beide kanten driemaal gewisseld en dat leverde snel resultaat op. De ingevallen goalgetter Belfassi deed zijn naam alle eer aan en scoorde direct de 2-1. Dender was amper bekomen of het stond al 3-1 via Laref. Aan de overkant kon Sylla inkoppen maar Willockx had een mooie save in huis. Er werd in die tweede helft veel gewisseld wat het tempo van de wedstrijd niet ten goede kwam. Wat wel opviel was dat de jonge troepen van Sint-Niklaas veel gretiger waren dan de spelers van Dender. Dufoor testte Willockx nog eens vanop een vrije trap maar de ex-doelman van KV Mechelen liet zich geen tweede keer verschalken. Net voor affluiten werd de afgang helemaal compleet toen de ingevallen Van Den Nieuwenbriel op aangeven van Van Lokeren de 4-1 eindstand op de bordjes kon zetten.

Dender vertrekt morgen op oefenkamp in Delden en speelt zijn volgende wedstrijd zaterdag op het veld van KVSK United. [AN]