Oostende verliest nipt van Essevee

Joeri De Ren

Het orgelpunt van de Oostendse fandag was de oefenwedstrijd tussen de kustjongens en Zulte-Waregem.  Het werd een matige wedstrijd die met het kleinste verschil gewonnen werd door de bezoekers nadat Yannis Coppin - broer van Nick Coppin van Oostende - een fel gecontesteerd doelpunt wist te scoren.  Voor Zulte, dat de competitie met rasse schreden ziet naderen, lijkt er nog veel werk aan de winkel.

Oostende kon niet beschikken over Coppin, Pecqueux, Gomez en Amond. Ook de jongeren Kerkhove, Pylyser, Bultijnck en Degroote waren onbeschikbaar.  Maiga was de enige tester die werd ingezet.

Het doelpunt viel al vroeg in de eerste helft toen D'Haemers in duel ging met Begeyn.  Ondanks een duidelijke duwfout liet scheidsrechter Wille doorspelen en mocht Yannis Coppin de 0-1 binnen tikken.  Even later ontsnapte de thuisploeg aan een verdubbeling van de achterstand toen Barrios naast besloot.   Oostende ging op zoek naar de gelijkmaker, maar was te slordig in de afwerking.  Meyssen vergat zelf te scoren na een mooie solo en verder bleek vooral de beslissende pas een hekel punt voor de kustploeg.

In de tweede helft kopte Masureel enkele keren over doel en aan de overzijde scheerde een kopbal van Leye de deklat.  Lord kwam ook nog dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn bal van de lijn gekeerd.

Zulte Waregem kon nooit overtuigen, maar sluit zijn oefencampagne wel af zonder verliespartij.  Coach Demanet van Oostende lek dan weer wel tevreden met de prestatie van zijn ploeg tegen de eersteklasser.  Met nog enkele weken te gaan lijkt zijn team stilaan klaar voor het grote werk.