Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Schiervelde
Standard blijft door de competitie razen
Ruben Claesen

Milan Jovanovic. Dat is de naam van de man in vorm bij Standard. Op Schiervelde scoorde de Serviër alweer drie keer, goed voor de eerste plaats op de topschutterslijst. Zo blijft Standard het doel dus met de ogen dicht vinden, voor de vierde keer op rij scoorde het vier keer in haar wedstrijd. De Rouches behouden hun maximum van de punten en komt (voorlopig?) alleen aan kop. Roeselare staat veilig tiende.

Slechts twaalf minuten had Jovanovic nodig om zijn eerste van de avond te potten. Via een vrije trap vanaf zo’n vijfentwintig meter schilderde hij de bal heerlijk in de kruising, Sierens had geen verhaal. Met die goal werd Standard beloond voor haar betere start, Roeselare moest het spel vooral ondergaan. Even voor het halfuur kwamen de Luikenaars op 0-2 via de tweede van Jovanovic, zijn vijfde van het seizoen. Mbokani dribbelde en trapte eerst op El Araichi, waarna Jovanovic aan de bal kwam, die Sierens geen verhaal liet. Vervolgens liet Standard het tempo zakken, het was tevreden met de veilige voorsprong. Roeselare toonde goeie wil, maar kon daar geen daden tegenover zetten. Vlak voor rust zorgde Mbokani bijna voor de 0-3, maar op een voorzet van Witsel schoot hij nipt naast.

In de tweede helft zette het mindere spelpeil zich voort. Dat betekent: Slordig voetbal met veel balverlies aan beide kanten, met weinig kansen tot gevolg. Na dik twintig minuten maakte Standard het helemaal af. Fellaini stuurde de bal naar voor, via Jovanovic kwam het leer bij Mbokani, die profiteerde van slap verdedigen van de thuisverdediging en de 0-3 op de bordjes zette. Eventjes later leek de thuisploeg de eer te kunnen redden, toen Jo een hoge voorzet voorbij Renard tikte en Kovalenko leek te gaan scoren, maar Camozzato haalde in extremis van de lijn. En daar werden de West-Vlamingen meteen voor afgestraft, want één minuut later zorgde Jovanovic met zijn derde van de avond voor de 0-4. De Servische international devieerde een voorzet van Witsel beheerst in doel, Roeselare mocht beginnen vrezen voor een zware afstraffing. Maar Standard zou niet meer scoren en dus bleef het bij 0-4. Standard won verdiend en overduidelijk van een onmachtige thuisploeg.