Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender doet gouden zaak
Bart Hermans

Dender heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Roeselare. Voor Dender scoorden De Petter en Oliseh (owngoal) en voor Roeselare was dit Akgül.

Bij de thuisploeg debuteerde Eric Deflandre. Die andere aanwinst, Frederik Vanderbiest, komende van Roeselare begon tegen zijn ex-ploeg op de bank. Ook voor Peeters, Dufoor en Barbé was het een weerzien met hun ex-ploeg. Daan De Pever was geschorst. Bij de bezoekers uit Roeselare noteerden we het debuut van Dieudone Kalulika en van Oliseh.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. De eerste kans van de wedstrijd zagen we na een tiental minuten. Een kopbal van Neva werd gemakkelijk gepakt. Neva blesseerde zich bij deze actie en werd afgevoerd met een oog dat dicht zat. Er werd gevreesd voor een gebroken oogkas.  Dender kwam beter en beter in de wedstrijd en eiste het balbezit op. Iets voor het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een corner van Deflandre werd door De Petter in doel gekopt. Op het half uur werd Sylla alleen gelanceerd maar de nummer zestien schoot onbesuisd over. Vijf minuten voor de rust was Sylla dicht bij de 2-0. Op aangeven van Deflandre kopte hij naar doel maar zijn poging werd door Biebauw in corner geduwd. Aan de overkant zagen we een mooie combinatie van Roeselare die Akgül alleen voor doel zette. De spits bleef kalm en schoot de gelijkmaker voorbij Malfait. Beide ploegen gingen rusten bij een 1-1 stand.

De Storme was in het begin van de tweede helft heel dicht bij de 2-1. Een voorzet van Sylla werd door de middenvelder op doel getrapt. Tot zijn eigen verbazing bleek Munyaneza in de weg te staan en hield de aanvaller de bal zo uit het doel. Een paar minuten later verschalkte Oliseh met een mooie kopbal zijn eigen doelman. De “assist” was van Dufoor. We zagen veel inzet aan beide kanten maar kansen konden we een hele tijd niet noteren. Roeselare eiste het balbezit wel op. De bezoekers dreigden vlak voor het einde nog op een hoekschop maar de Oost-Vlaamse verdediging werkte de bal weg voor het echt gevaarlijk kon worden. Akgül pakte nog zijn tweede gele kaart en zo beëindigde Roeselare de wedstrijd met zijn tienen.

Dender behaalt zo drie gouden punten en komt tot op twee punten van Roeselare. In de strijd voor het behoud heeft de ploeg van Boskamp al negen punten voorsprong op Bergen en acht op Brussels, dat zondag nog Standard ontvangt.