NOS-commentator maakt De Bleeckere af

Mathias Dumarey
| 0 reacties
NOS-commentator maakt De Bleeckere af
Foto: © SC

Wie gisteren naar Rusland-Zweden op de NOS gekeken heeft, zal zich wellicht geërgerd hebben aan het commentaar van Jeroen Gruter. Hij maakte tijdens de match scheidsrechter Frank De Bleeckere - geheel onterecht - af.

Was het de frustratie omdat de Nederlander Pieter Vink geen derde wedstrijd meer krijgt, maar NOS-commentator Jeroen Gruter dacht het gisteren allemaal beter te weten als het om de scheidrechterlijke beslissingen van Frank De Bleeckere ging. Wie echter een beetje van de - soms ingewikkelde -voetbalspelregels op de hoogte is, had meteen door dat Gruter daar weinig kaas van gegeten had en dat in tegenstelling tot veel van zijn meer ervaren collega's bij de NOS. Gruter ging er alvast van uit dat "de pietluttig fluitende scheidsrechter Frank De Bleeckere aan zijn laatste wedstrijd bezig was op dit EK na zijn prestatie in Kroatië-Duitsland waar de Belg er ook al weinig van bakte."

De Belgische pers is dan weer lovend voor De Bleeckere. "Het ging er soms fel aan toe in Rusland-Zweden, maar De Bleeckere liet het spel niet ontaarden. Hij hield de teugels stevig in handen van bij de aftrap, nam een resem moedige beslissingen en kende slechts af en toe een heel klein twijfelmoment", schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Ook de krant Het Nieuwsblad blikt tevreden terug op de Belgische wedstrijdleiding, maar is toch iets kritischer. "De Bleeckere liet goed doorvoetballen en zat er kort op waar nodig. Na rust kreeg Johan Elmander een gele kaart omdat hij doorvoetbalde nadat er gefloten werd voor buitenspel. Een randgeval. Ook Andrei Arshavin kreeg misschien wat te snel geel." De Bleeckere weet binnenkort of hij nog eens aan de slag mag op dit EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties