UEFA tevreden over dopingvrij EK

Nico Wieme
| 0 reacties
UEFA tevreden over dopingvrij EK
Foto: © SC

Nu het doek over Euro 2008 gevallen is, keert de rust stilaan overal terug. Met enige fierheid meldt de UEFA dat er van een attractief en vooral dopingvrij EK kan gesproken worden.

De UEFA liet tijdens het voorbije EK 300 dopingcontroles uitvoeren. Günter Gmeiner van het laboratorium van Wenen/Seibersdorf meldde dinsdag dat die allemaal negatief waren. Voor het EK voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland werden 368 voetballers geselecteerd.
 
“Tijdens dit EK werden er bijzonder veel dopingcontroles gehouden”, verklaarde Gmeiner op een persconferentie in Wenen. “Eerst werden tien spelers van de zestien ploegen gecontroleerd tijdens de voorbereidingsfase, daarna werden twee spelers per ploeg voor elke wedstrijd van de eindfase (7-29 juni) onderworpen aan een controle. Alleen de resultaten van de testen van de finale van zondag tussen Spanje en Duitsland ontbreken nog.”
 
De controles zagen er tijdens het voorbije toernooi anders uit dan de vorige keren. Voor de eerste keer omvatten de dopingcontroles tegelijkertijd een bloedafname, een analyse van de urine én een systematisch onderzoek naar EPO. “Met dit protocol aan deze intensiteit heeft de Europese Voetbalfederatie UEFA een pioniersrol op zich genomen in de strijd tegen de doping”, vertelde een tevreden Gmeiner.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties