De Boeck: 'Afvlaggen De Sutter sleutelmoment'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck: 'Afvlaggen De Sutter sleutelmoment'

Glen De Boeck was heel ontgoocheld na het puntenverlies in de derby tegen Club Brugge. "We hadden minstens een punt verdiend", aldus de groen-zwarte coach.

"Ik heb een heel sterk Cercle gezien tijdens het eerste uur", aldus De Boeck. "Met 1-1 bij de rust werden we zeer karig beloond. De eerste echte mogelijkheid van Club Brugge, een mooie aanval oké, is meteen een doelpunt."
 
Sleutelmoment
 
"Het sleutelmoment van de wedstrijd is het afvlaggen van Tom De Sutter, terwijl die nog zeker een meter heeft. Aan de tweede paal staat Gombani helemaal vrij. Als dan de 2-0 valt, verlies je deze wedstrijd nooit. Nu gaat het om mentale weerbaarheid en we hebben gezien tot wat de tegenstander in staat is."
 
In de tweede helft kwam Club Brugge beter in de wedstrijd. "De wedstrijd was veel evenwichtiger, maar dan kom je voor de tweede keer in anderhalf jaar achter op een afgeweken bal. We hebben niet sterk genoeg gereageerd en dan valt al snel de 3-1, maar ik kan het mijn jongens niet kwalijk nemen."
 
Mooie momenten
 
"We verliezen een wedstrijd die we nooit mogen verliezen. Als je dan nadien van sommige mensen hoort dat Club verdiend heeft gewonnen… We verdienden minstens een punt. Maar als we dit blijven brengen, zullen er nog mooie momenten volgen. Club was efficiënter en dat hebben we cash betaald." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties