Mathijssen: 'Doelpunten redden onze wedstrijd'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen: 'Doelpunten redden onze wedstrijd'
Foto: © SC

“We redden de wedstrijd door onze doelpunten.” Jacky Mathijssen gaf ootmoedig toe dat Club Brugge goed wegkwam in de derby tegen Cercle Brugge.

“Cercle was tijdens de eerste helft duidelijk beter met goed combinatievoetbal”, klonk het bij Mathijssen. “We gaven hen veel te veel ruimte en hebben daar tijdens de tweede helft geprobeerd iets aan te doen. Ik ga niet zeggen dat het 100 procent gelukt is, maar er was wel degelijk een verschil.”
 
De mentale weerbaarheid was uiteindelijk een belangrijke factor, die de wedstrijd deed kantelen. “Als je denkt dat je ergens recht op hebt en dat komt dan niet of valt niet, dan kruipt dat in de benen. Wij waren na de rust iets scherper en efficiënter en krijgen vleugels door de voorsprong. Zij incasseren een mentale klap.”
 
Rosenborg
 
Donderdag staat de belangrijke verplaatsing tegen Rosenborg op het programma. “We zullen beter moeten voetballen, maar de omstandigheden van die wedstrijd zijn niet vergelijkbaar met deze partij. Ik moet de informatie over de tegenstander nog krijgen, analyseren en dan kan je naar die wedstrijd toeleven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties