Datum: 21/10/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Allianz Arena
Groep F: Bayern blijft op kop
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Groep F: Bayern blijft op kop

Bayern Munchen was in groep F de enige ploeg die al een wedstrijd kon winnen. Ook vandaag lukte hen dat. Fiorentina werd met een 3-0 verlies huiswaarts gestuurd.

Bij Bayern Munchen was Luca Toni dan toch op tijd fit geraakt. De Italiaan mocht zich tonen tegen de ploeg die hij inruilde voor Bayern. Maar het was Miroslav Klose die zich liet opmerken. Klose, die opnieuw de voorkeur kreeg op Lukas Podolski, bracht de Duitsers al na vijf minuten op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Bastian Schweinsteiger de score met een afstandschot. Op een reuzekans van Felipe na kende Bayern, met Van Buyten op de bank, nooit problemen met Fiorentina. De 3-0 van Klose werd zelfs teruggefloten.  
Ook in de tweede helft kon Fiorentina weinig klaar maken. Mutu kon een enkele keer tussen de torens glippen, maar zijn bal ging naast. Het was integendeel Bayern dat verder uitliep dankzij een doelpunt van Braziliaan Zé Roberto   
 
Door de zege staat Bayern met één been in de volgende ronde. De ploeg van Jurgen Klinsmann telt nu zeven punten. Dat zijn er vijf meer dan Fiorentina, dat naar de derde plaats zakt in het klassement.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 3)