Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Ghenceastadion
Groep F: Smullen in Boekarest
Kevin Van Cutsem

Steaua Boekarest – Lyon, een waar spektakelstuk, eindigde op 3-5. Lyon laat in groep F Fiorentina achter zich. Steaua blijft zonder overwinning.

Het was vanavond in Boekarest vanaf de eerste seconde genieten geblazen. Na twaalf minuten stond thuisploeg Steaua al 2-0 voor via doelpunten van Arturo Bernhardt en Dorin Goian. De bezoekers uit Lyon weigerden te panikeren. Kéita met een vluchtschot en Benzema (foto) met een rake kopbal brachten de Fransen op gelijke hoogte. Rusten met een gelijkspel dus. Maar daar dacht Ovidiu Petre anders over. De 26-jarige middenvelder bracht Steaua diep in de eerste helft opnieuw op voorsprong: 3-2.

In de tweede helft restte Lyon, koploper in Frankrijk, niets anders dan te beuken. En dat bracht op. In de 70ste minuut tekende Fred, die twee minuten eerder inviel, voor de gelijkmaker. Enkele tellen later bezegelde goudklompje Benzema het Roemeense lot. Over goud gesproken: Fred bleek een gouden wissel, nadat hij de 3-5 eindcijfers vastlegde.

Ondanks de verdienstelijke partij blijft Steaua laatste met één punt. Lyon laat Fiorentina, dat vandaag verloor tegen Bayern Munchen (lees hier), achter zich in het klassement.