"Ferugson noemt me 'my son'"

Kevin Van Cutsem
| 5 reacties
"Ferugson noemt me 'my son'"
Foto: © SC

Charni Ekangamene, toptalent bij Antwerp FC, loopt momenteel stage bij Manchester United. De 15-jarige Congole Belg traint er mee met de beloften. “Ferguson heeft me precies graag, hij noemt me altijd 'my son'.”

Op 16 februari 2010 wordt Charni 16 jaar, de leeftijd om een contract te mogen ondertekenen. Intussen is hij grof wild op de transfermarkt. Manager Alex Verveckken legt in HLN uit: “Die jongen is pas 15 jaar, maar hij wordt overstelpt met aanbiedingen. Hij is het grootste talent van Antwerp van de laatste tien jaar. Maar we willen dat hij uit de handen van makelaars blijft.”

De jonge Ekangamene heeft het ondertussen prima naar zijn zin in Engeland. “Op mijn eerste dag op de club bibberde ik wat. Ik spreek nog niet zo goed Engels. Maar na enkele dagen voelde ik me thuis. Ze behandelen me daar met veel respect.”

Alex Ferguson schudt me altijd de hand”, gaat Charni verder. “Hij heeft me precies graag. Als ik hem tegenkom, noemt hij me 'my son'.”

Ondertussen loopt hij op hetzelfde oefencomplex rond als zijn idool Cristiano Ronaldo (foto). “Mijn kamer hangt vol met posters van hem. (…) In principe kan ik al zijn trucjes nadoen, al ga ik dat niet snel op wedstrijden doen. Toen ik Ronaldo de eerste keer in het echt zag, was ik wel geschrokken. Ik wist dat hij groot was, maar niet zo groot.”

Over de interesse van PSV, Ajax en PSG is de beloftevolle speler kort. “Pfff, het Nederlandse voetbal, ik weet niet... Als ik het Engelse voetbal zie, is het mijn droom om daar te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties