Geblesseerde Chimedza moet spelen

Geblesseerde Chimedza moet spelen
Foto: © SC

Sint-Truiden rekent voor de topper tegen Anderlecht vrijdagavond op draaischijf Cephas Chimedza. Nochtans sukkelt de Zimbabwaan nog steeds met de knie.

Sint-Truiden voetbalt vrijdagavond tegen Anderlecht. In de competitie pakten de Brusselaars geen enkel punt tegen STVV en dus geloven Brepoels en de zijnen opnieuw in een stunt. Daarvoor rekent Brepoels op Cephas Chimedza. De cijfers liegen er niet om: hij speelde zeven wedstrijden niet, daarin kon Sint-Truiden amper één keer winnen. Als hij speelde haalde zijn club in 76% van de matchen één punt of meer.

Brepoels verklaart in Het Laatste Nieuws: "Hij heeft een enorm goeie pass en ziet het spelletje als geen ander. Hij denkt altijd twee stations verder, een heel slimme speler. Een type als hij loopt er in België niet rond. Hij loopt perfect tussen de lijnen en is het rustpunt."

Tegen Anderlecht wil en moet Chimedza spelen, maar Brepoels aarzelt nog. De knieperikelen van de middenvelder blijven immers aanhouden. Sinds oktober sukkelt hij al met een ontsteking aan de rechterknie, maar omdat hij zo belangrijk is moet hij telkens spelen, desnoods met inspuitingen. "Ik moet aan de carrière van die jongen denken. Ik wil zijn loopbaan niet kapot maken. Ik laat hem af en toe een training rusten en de groep begrijpt dat. Ze weet wat hij bijbrengt."

Hoewel de Zimbabwaan belangrijk is voor de Limburgers wordt zijn aflopende contract niet verlengd wegens te duur. Brepoels gunt hem alvast een mooie transfer. "Hij droomt van een toptransfer en verdient die ook. In zijn mentaliteit is hij een blanke, hij heeft zich perfect aangepast aan de Westerse cultuur. Vooraal mentaal is het nu lastig voor hem. Hij moet spelen voor een transfer, maar met pijn voetballen is niet gemakkelijk", besluit Brepoels. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties