Perisic: "Tweede worden is enige dat telt"

Nico Wieme
| 5 reacties
Perisic: "Tweede worden is enige dat telt"
Foto: © SC

Ivan Perisic liep tegen STVV aanvankelijk onopvallend te voetballen. De Kroaat herpakte zich na de rust en bood Joseph Akpala in de blessuretijd nog de 2-0 aan.

"Het was drie weken geleden dat we nog eens iets hadden kunnen sprokkelen. We moesten tegen Sint-Truiden winnen", trapte Ivan Perisic een open deur in. "Ik vind dat we een goede match hebben gespeeld en dat we verdiend de drie punten thuis hebben gehouden."

Tweede plaats

De Kroaat gaf toe dat hij en zijn ploegmakkers wat nerveus waren geworden door die 0 op 9 en door de terugval naar de derde plaats. "We mogen in het algemeen terugblikken op een mooi seizoen. We hebben bijna een heel seizoen tweede gestaan en plots moesten we die plaats afstaan. De supporters waren terecht boos op ons. Tegen de Truienaars hebben we een blok neergezet. Zij kwamen nooit in hun spel en wij versierden veel kansen."

Perisic gaf duidelijk aan wat de doelstelling voor de komende week is. "Woensdag moeten we winnen tegen Zulte Waregem. Als Gent dan zou verliezen bij STVV, zijn we zeker van die tweede plaats. Dat is het enige dat telt."

Paarse schoenen

Er was de voorbije week heel wat te doen over de paarse schoenen waarmee de middenvelder vorige week speelde. Bij Club heeft men beslist dat de spelers uit respect voor de supporters niet meer met schoenen mogen spelen die verband houden met de clubkleuren van Anderlecht. "Die schoenen doen er eigenlijk niet toe. Met welke kleur je speelt, is niet belangrijk. Ik ben professioneel genoeg om mij daarboven te zetten. Maar ik begrijp het standpunt van de club en ik respecteer de wil van onze supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties