Club wint nipt bij Koksijde

Kristof Blomme
| 33 reacties

Club Brugge is de voorbereiding begonnen met een nipte 1-2 zege tegen derdeklasser Coxyde. De Brugse doelpunten kwamen van Vargas en Akpala.

Club Brugge bracht voor en na de pauze twee verschillende elftallen tussen de lijnen. Zo mochten onder andere nieuwkomers Fayçal Rherras, Marijn Vandewalle en doelman Colin Coosemans aantreden. Stijnen, Dirar en Dahmane ontbraken bij blauw-zwart.

Na amper drie minuten openden de Bruggelingen de score. Vargas krulde de bal mooi in de bovenhoek. Halfweg de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Na een overtreding van Donk in het strafschopgebied zette Papa Sene de elfmeter feilloos om. Vijf minuten voor de pauze zorgde Akpala met een afstandsschot voor de 1-2. Een vrije trap van Koksijde stierf nog op de lat.

Club begon goed aan de tweede helft met doelpogingen van de bedrijvige Vandewalle en Rherras. Een schot van Vadis trof nog de paal. Daarna verwaterde de wedstrijd echter helemaal. Zo boekte Club uiteindelijk toch een kleine overwinning. Woensdag gaat het op bezoek bij Eernegem.

Club (eerste helft): De Vlieger – Marcos, Donk, Van Gijseghem, Van der Heyden – Geraerts, Vargas, Blondel – Rherras, Akpala, Lestienne.
Club (tweede helft): Coosemans - De Mets, Hoefkens, Simaeys, Cleber – Vermeulen, Van Acker, Odjidja – Rherras, Vandewalle, Perisic.