Schollen: "Gillet heeft me bedankt"

Schollen: "Gillet heeft me bedankt"
Foto: © SC

Davy Schollen stond voor het eerst sinds november nog eens in de goal bij Anderlecht. Hij moest zich maar één keer gewonnen geven, maar dat was dan ook een heel bizarre goal.

De onvermijdelijke vraag was dan ook wat er gebeurde op dat afgeweken schot. "Ik hou me klaar om de trap te pakken, maar ik ben niet voorzien op zo'n caprioleerende bal", verdedigde Schollen zich. "Ik probeer hem nog weg te krijgen, maar hij valt net over mij binnen. Zo simpel was het."

"Nochtans was ik heel gefocust en had ik een goede opwarming achter de rug. Een echte kl...bal", kon hij er even later toch mee lachen. "Ik probeer alles te pakken, maar dat lukt niet altijd."

Wat er allemaal gebeurde (of juist niet) in de eerste helft weet Schollen blijkbaar ook niet. "We waren allemaal het veld opgestapt om Gent vast te zetten, maar dat lukte niet. Tijdens de rust hebben we tactisch bijgestuurd. Nee, de trainer heeft niet zitten brullen. We hebben er over gepraat en na de pauze hebben we de afspraken perfect uitgevoerd. Het hielp ook dat het nog op het juiste moment 1-1 geworden is."

Schollen moest in de tweede helft nog een serieuze reflex bovenhalen om Gillet van een own-goal te houden. "Gillet is me na die fase komen bedanken, maar daarvoor sta ik er. Ik dacht eerst uit te stappen om de speler te onderscheppen, maar ik vond dat te gevaarlijk, want dan lag de goal open. Een geluk dat ik me bedacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties