Interview Van Acker: "Ik word nooit een beest"

Melissa Maes
| 27 reacties
Van Acker: "Ik word nooit een beest"
Foto: © SC

Thibaut Van Acker speelde dinsdagavond een schitterende wedstrijd tegen Racing Genk. De jonge Club Brugge-speler sprak openhartig met de pers over zijn prestaties en verwachtingen naar de toekomst toe.

Blauw-zwart kreeg dinsdag het bezoek van Racing Genk. De West-Vlamingen moesten winnen om AA Gent op een veilige afstand van de vierde plek te houden. In de eerste helft voerde Club Brugge de druk al goed op en in de tweede periode werd zowaar driemaal gescoord. Club heeft het ontbrekende puzzelstuk in het Brugse elftal gevonden: Thibaut Van Acker.

“Ik ben rijper en sterker geworden”
De middenvelder liet zich eind december al opmerken tegen AA Gent, vijf maanden later stond Van Acker nog eens in de basis. “Mijn prestatie is voor mij geen verrassing want ik weet dat ik klaar ben. Sinds mijn match tegen Gent ben ik rijper en sterker geworden.”

“Het is frustrerend om een goede wedstrijd te spelen en daarna geen speelminuten meer te krijgen. Na die match tegen Gent had ik even een dipje, maar mijn ploegmaats steunden me.” De concurrentie bij een ploeg als Club Brugge is groot en de 19-jarige Van Acker beseft dat ook. “Het is moeilijk om kansen te krijgen. Maar ik ben nog jong en het is de keuze van de trainer.”

Dinsdag viel het nummer 41 ook op door de richtlijnen die hij zijn ploegmaats gaf. “Vroeger was ik een ‘braaf manneke’, maar op mijn positie moet je durven bijsturen. Je mag dan maar negentien zijn, als je daar niet bijstuurt loopt het spel in het honderd.”

Blauw-zwart gaat vanaf volgend seizoen de spelers nog meer individueel begeleiden. “Dat is een goed initiatief van de club. Ik ga nooit een Donk of een Kouemaha worden, maar het is goed om als jonge kerel te werken aan kracht. Maar een beest zal ik nooit worden.”

Toekomstplannen
“Een jaar langer bij de beloften is geen optie voor mij. Ik wil op een hoger niveau spelen, desnoods op uitleenbasis. Daarna kan ik terug bij Club spelen om de ploeg iets terug te geven”, aldus de ambitieuze en nuchtere jongeman.

Er is ook nog leven naast het voetbal. Van Acker zit in zijn laatste jaar secundair onderwijs. “Daarna wil ik een opleiding volgen om sportleraar te worden of iets doen met talen. Ik ben er nog niet helemaal uit.” En heeft de jonge voetballer al een vriendin? “Neen, ik zou er wel graag eentje hebben, maar ik ben ook graag op mijn gemak. Ik ben nog niet klaar om me te binden.”  Dus voor de geïnteresseerde dames, nog even geduld.

“Ik kijk met grote ogen naar Barça”
“Mijn favoriete spelers zijn Sergio Busquets en Xavi, als je die ziet spelen. Het spel van Barcelona gaat ongelooflijk snel, ze zoeken gemakkelijke oplossingen. Het is op het randje van elegantie. Een echt plezier om naar te kijken.”

“Ik zit met grote ogen te kijken naar de matchen en de samenvattingen van Barça. Sowieso leer ik daar iets van. Dan denk ik daar op het veld aan en probeer ik dat uit te voeren, maar het is hier natuurlijk geen Barcelona.”

Club Brugge speelt zaterdagavond tegen de nummer zes van Play Off 1, Lokeren. Het wordt opnieuw een match van moeten, want als blauw-zwart verliest en AA Gent klopt Genk, naderen de Buffalo’s opnieuw tot op één punt van de vierde plaats. Benieuwd of Adrie Koster opnieuw kiest voor Van Acker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties