Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Club rekent na de pauze af met Bergen
Nico Wieme

Club Brugge blijft aan de leiding in de Pro League. De West-Vlamingen hadden een behoorlijk taaie klant aan Bergen dat aan de rust leidde met 0-1. In de tweede helft bezorgden Vleminckx en Odjidja blauw-zwart een verdiende zege.

Nico Wieme in Brugge

Voor de topper tegen ploeg-in-vorm Bergen bracht Adrie Koster Björn Vleminckx aan de aftrap. Joseph Akpala moest daardoor genoegen nemen met een zitje op de bank. Club eiste meteen de bal op en had al na tien minuten op voorsprong kunnen staan. Vadis Odjidja verschroeide de vuisten van Cédric Berthelin, waarna de goed gevolgde Lior Refaelov de afgeweerde bal vanuit een schuine hoek voorlangs trapte.

De thuisploeg domineerde de eerste periode, maar geraakte nauwelijks door de Bergense afweergordel. Als die dan toch eens een krimp gaf, was de passing bij blauw-zwart te onzorgvuldig om voor gevaar te kunnen zorgen. Halfweg de eerste helft gleed Vleminckx door op Berthelin. De match lag minutenlang stil voor verzorging van de Franse doelman.

Vlak voor het halfuur kon Club dan toch eens ernstig dreigen. Niet toevallig op vrijschop. Ryan Donk poeierde het leer door de muur, maar Berthelin had een schitterende redding in huis. Bergen bleef zich beperken tot het verdedigende werk. Het was voor Club dan ook even schrikken toen Maël Lepicier plots alleen voor Colin Coosemans opdoemde. De bezoekende captain was zelf te verrast en trapte naast.

Negende roos voor Perbet

De volgende aanvallende actie van de Draken was wel raak. Carl Hoefkens vloog te gretig in op Matumona Zola die de Brugse rechtsachter simpel uitkapte, voorzette en de volledig vrijstaande Jérémy Perbet zijn negende seizoenstreffer liet aantekenen. Club probeerde nog voor de pauze tegen te scoren, maar een uitstekende Berthelin hield Victor Vazquez van de gelijkmaker.

Club startte de tweede helft in overdrive, maar bleef aanvankelijk morsen met de kansen. Refaelov, Odjidja en Vazquez misten precisie. Bergen kreunde en kraakte uiteindelijk ook. Nabil Dirar vond Vleminckx centraal voor doel en de blonde van Puurs had er zijn hoofd maar tegen te zetten.

Eigenaardig genoeg vierde de thuisploeg na die gelijkmaker de teugels en liet Bergen toe meer in de match te komen. Coosemans had moeite met een vrijschop van Tim Matthys. Toen Vazquez aan de overkant een hoekschop in één tijd op de slof nam, kwam de bal voor de voeten van Odjdja die zijn ploeg van dichtbij op voorsprong trapte.

Na die 2-1 zakte het tempo en kwam Bergen geleidelijk aan opzetten. Club hield de deur achteraan echter op slot en blijft ook na de achtste speeldagen als enige eersteklasser ongeslagen op kop staan.