Wasilewski geschorst vanaf 13 april

Melissa Maes
| 62 reacties
Wasilewski geschorst vanaf 13 april
Foto: © SC

Het Sportcomité van de KBVB heeft Marcin Wasilewski vier wedstrijden geschorst voor de elleboogstoot die hij op Sint-Truiden uitdeelde aan Peter Delorge. Anderlecht vroeg de vrijspraak, maar zonder succes.

Marcin Wasilewski werd vervolgd op basis van televisiebeelden, omdat de fase niet was opgemerkt door scheidsrechter Sam Loeman. Die zei dat hij de bewuste fase niet had gezien en voor een andere fout had gefloten.

Op de beelden is niet meteen duidelijk voor welke fout Loeman dan wel zou hebben gefloten en daarom vroeg Anderlecht de vrijspraak. Zonder succes, want Wasyl is zes matchen, waarvan vier effectief, geschorst.

De schorsing gaat in vanaf vrijdag 13 april. Dat betekent dat Anderlecht wel nog op Wasilewski kan rekenen tijdens de matchen tegen Standard (vrijdag) en AA Gent (volgende week woensdag). Paars-wit heeft nog zes dagen om beroep aan te tekenen.

"Anderlecht neemt kennis van de straf opgelegd aan Wasilewski. De directie zal morgen, woensdag 4 april 2012, beraadslagen of het al dan niet in beroep zal gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties