Interview Riga en Vanhaezebrouck halen uit naar PO 1

Robby Morren
Robby Morren
| 59 reacties
Riga en Vanhaezebrouck halen uit naar PO 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jose Riga en Hein Vanhaezebrouck zijn geen voorstanders van de play-offs. Na de wedstrijd haalden de coaches van Standard en Kortrijk uit naar het systeem van play-off 1.

Robby Morren in Kortrijk

Standard kon nog geen enkele wedstrijd in play-off 1 winnen en zakte naar de vijfde plaats, Kortrijk staat momenteel zesde. PO 1 is bijzonder spannend met Club Brugge dat tot op één punt van leider Anderlecht naderde en een even spannende strijd om de derde en vierde plaats. Toch zijn beide coaches niet gelukkig met het systeem.

"De play-offs hebben geen toegevoegde waarde op de competitie", zo liet Riga optekenen. "Clubs hebben goede en minder goede momenten tijdens een seizoen maar wie nu kan pieken haalt daar veel voordeel uit. Zo heeft Genk zijn frisheid teruggevonden bij het begin van PO 1, net zoals Standard vorig jaar."

Amper toeschouwers
Hoewel Kortrijk zich nu met de grote 5 mag meten, is ook Vanhaezebrouck niet gelukkig met het systeem. "We hadden tegen Standard 6400 toeschouwers voor een wedstrijd uit PO 1. Dat is erg, dan mis je je doel volledig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties