Interview Geeraerd: "Neen, wij zijn niet klaar"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Geeraerd: "Neen, wij zijn niet klaar"
Foto: © SC

Dirk Geeraerd maakt zaterdag net als Waasland-Beveren zijn rentree in de hoogste afdeling. In de aanloop van de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Club Brugge is de coach van de Waaslanders niet echt positief positief gestemd over de voorbereiding van de promovendus.

Waasland-Beveren kroonde zich vorig seizoen tot winnaar van de eindronde in de tweede afdeling en mag straks op het hoogste niveau aan de slag. Hoewel de fusieclub voor het eerst komt kijken, is de terugkeer van de ploeg van de Freethiel voor vele voetballiefhebbers, en de fans van het toenmalige SK Beveren in het bijzonder, een beetje nostalgisch. Dirk Geeraerd is in een gesprek met Voetbalkrant.com vastberaden om de overlevingsstrijd aan te knopen maar allesbehalve optimistisch aan de vooravond van de nieuwe competitie.

Morgen gaat de bal opnieuw aan het rollen, heb je er een beetje zin in Dirk?

"Neen (laconiek). De start komt veel te vroeg, zeker na deze voorbereiding. We moeten nog teveel naar oplossingen zoeken en veel spelers zijn op zoek naar hun niveau. Ik had liever vandaag de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangevat zoals we er nu voor staan".

En dan wacht jullie een verplaatsing naar Club Brugge, dé ploeg waar iedereen zoveel van verwacht…

"Je kan Club Brugge onmogelijk met Waasland-Beveren vergelijken. De club heeft opnieuw miljoenen geïnvesteerd en kan zich echt niet meer verstoppen achter uitvluchten. Ze spelen bovendien thuis. Vorige week zakte mijn broek trouwens af toen ik hoorde dat hun materiaalmeester Pascal Plovie vanaf heden een halfuur voor de spelersbus vertrekt om de shirtjes en zo klaar te leggen. Dat zijn zaken die wij al deden in tweede klasse, maar wanneer Club Brugge dat doet heet dat professionaliseren".

Is dit een sneer naar de media die de grote clubs voornamelijk alleen maar bejubelen?

"Niet meteen. Alleen wordt er vaak geen rekening gehouden met de middelen die voor handen zijn. Wij hebben ook een goed scoutingapparaat en weten de goeie spelers ook zitten, wees gerust. Alleen zijn de centen niet voor handen. Binnen de mogelijkheden hebben ons bestuur en de technische staf fantastisch werk verricht. In de mate van het mogelijke kan een club soms fantastische prestaties leveren, alleen is er een soort tunnelvisie en worden die clubs nooit vanuit die optiek belicht".

Met KSV Roeselare vocht je destijds tegen de degradatie. Kan die ervaring Waasland-Beveren straks van pas komen?

"Dat klopt niet helemaal want de eerste twee jaar is Roeselare niet echt in de problemen gekomen. Maar nu hebben we nog minder middelen voor handen dan destijds, dat maakt het er niet gemakkelijker op".

Waar ligt dan de sleutel voor dit Waasland-Beveren om alsnog de redding af te dwingen dit seizoen?

"Geloven in elkaar. Dat gaat van de kleinste vrijwilliger tot speler nummer 413 binnen de club. We moeten gezamenlijk ons doel bereiken en mogen niemand overboord gooien. Mensen zullen paniekerig zijn en schorsingen en blessures zijn er altijd. Maar we moeten in elkaar geloven in de hoop deze overlevingsstrijd tot een goed einde te brengen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties